Így rendezheted a szex konfliktusotokat

Túl kevés? Túl sok? Egyszer ő hárít, aztán pedig te nem akarod? Vagy hiába próbálkozik, messze elkerül az orgazmus? A szexuális problémákat mindenképpen közösen kell megoldanotok.

Thomas F. Crum könyvéből, a The Magic of Conflict-ból szedtük most össze, milyen stratégiákhoz folyamodhatsz ilyenkor.

Elkerülés

Noha messze nem ez számít a leghatékonyabb konfliktus-megoldási módnak, olyan gyakori, hogy muszáj róla szót ejteni. Sőt, akár még működhet is! A lényeg, hogy a szexuális probléma jelentkezésekor ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget. Persze, ez csak akkor megy, ha zavaró apróságról van szó – oltári nagy gond esetén nem – számol be a Bien.

Ideiglenes bajoknál nyújthat megoldást, amikor a partnered például már egy hete fáradtság miatt visszautasít, miközben tudod, hogy a munkahelyén tényleg extra nagy a hajtás.

Sajnos nem kis feladat eldönteni, mikor érdemes az elkerülő stratégiát választani, egyetlen próbálkozást azonban megér. Máris mondjuk a többit, amit elővehetsz szükség esetén.

noszex, párkapcsolat

Fotó: 123rf.com

Elfogadás

Megeshet, hogy időközben rájössz: együtt tudsz élni a partnered szexuális igényeivel. Ha például neki magasabb a libidója, és heti 3-4 együttlétet szeretne, míg te beéred kettővel, megfelelő körülmények mellett egy kis gyakorítás neked is jól jöhet. Az elfogadásnak akkor kiemelt a jelentősége, ha a partnered számára nagyon fontos dologról van szó, te pedig ugyanabban a témában alkuképesnek bizonyulsz. Szigorúan tilos bevetned, ha az alkalmazkodást bármilyen szinten negatívnak éled meg, továbbá úgy érzed, hogy áldozatot hozol érte. A szex nem az önfeláldozás helye!

Erőltető elutasítás

Amikor gyors döntést kell hozni, sikerrel járhatsz a lehető leghatározottabb fellépéssel is. Nem számít, ha a másikból ez ellenérzést vált ki – kénytelen vagy ezt alkalmazni, amikor a partnered valamire rá akar venni, te pedig határozottan kijelented, hogy ebbe nem mész bele.

Akár a fizikai erőd bevetésével. Az efféle reakció általában nem mérlegelés eredménye, hanem zsigerből jön, éppen ezért nincs is értelme finomításról beszélni. Egy percig se legyen lelkiismeret-furdalásod amiatt, hogy erővel utasítottad vissza, ami nem tetszik!

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szex – Így mondd meg a partnerednek, ha nincs kedved hozzá!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.