Így érdemes a pároddal megbeszélni a szex-kérdéseket

Amikor szerelembe esünk, minden olyan természetesnek és egyszerűnek tűnik – eszünkbe sem jut, hogy eljutunk majd odáig, amikor a szexuális életünkről kell beszélnünk a partnerünkkel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami gond van vele, sokkal inkább azt, hogy ha felmerül bármi, amit meg kéne beszélni, képesek vagytok nyíltan kommunikálni róla, ez pedig a jó párkapcsolat alapja. Ha azonban úgy érzed, hogy nem tudsz hogyan nekikezdeni, fogadd meg az alábbi négy alapszabályt.

Ne legyen meglepetés a beszélgetés!

Ne az ágyban ess neki a témának, és ne is érje felkészületlenül a másikat, hogy te erről beszélni szeretnél, különben zavarba jöhet, és lehet, hogy nem úgy reagál, ahogy egyébként tenné. Fontos, hogy legyen ideje felkészülni, hogy erről a témáról lesz szó, főleg, ha férfiról van szó, ők ugyanis általában büszkeségi kérdést csinálnak belőle – számol be a Bien.

Arra is figyelj viszont, hogy ne tűnjön úgy, mintha valami eget rengető problémáról akarnál beszélni, ne használd például az univerzálisan rettegésre késztető „beszélnünk kell” kifejezést – inkább csak onnan közelítsd meg, hogy van egy-két dolog, amiről a témában beszélni szeretnél vele, és üljetek le egy kicsit, ha van rá mindkettőtöknek ideje. Laza, mégis komoly – így fogod tudni megfelelően felépíteni a hangulatot.

csók, szex

Fotó: 123rf.com

Egyszerre csak egy témát érints

Ne tűnjön úgy a párodnak, hogy a szexuális életetek minden részével problémád van – inkább válassz ki egy témát, ami különösen zavar, vagy amin lenne mit javítani, esetleg csak változtatnál valamin, és arra koncentrálj, a többit pedig rakd el későbbre! Az első ilyen beszélgetés után úgyis sokkal szívesebben ül majd le veled a párod is, és neked sem lesz annyira idegen a helyzet, hiszen egy hasonlón már túl lesztek.

Ne kritizálj, inkább lehetőségeket vázolj fel!

A szex mindenképpen kényes téma, főleg akkor, ha valamilyen problémát akarsz megbeszélni. Éppen ezért figyelj arra külön, hogy mindig egyértelmű legyen: nem kritizálni akarsz, hanem segíteni, együtt megoldani a helyzetet, bármi legyen is az.

Mindegy, hogy egy komolyabb problémát jelentő erekciós diszfunkcióról, vagy egy olyan apróságról van szó, hogy több pozíciót is kipróbálnál az ágyban, a lényeg az, hogy a másik ne érezze azt, hogy valami baj van a jelenlegi teljesítményével. Koncentrálj arra, hogy együtt oldjátok meg, bármi is a gond, és így a másik is máshogy fog hozzáállni a témához.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Ezek a legelképesztőbb szexrekordok

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.