Zsírégető, anyagcsere fokozó receptek spenóttal 2018-08-24 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Turbózd fel a vitaminraktárodat és fogyj egészségesen! A 7 napos étrend minden napján egy különleges spenótrecepttel ismerkedhetsz meg! Mit kell tudnunk a spenótról? A spenót egyik legértékesebb zöldségünk. Ha okosan használod, egy sor kialakulófélben lévő betegségtől menthet meg. Akkor a legértékesebb, ha főzés nélkül, salátának vagy spenótlének fogyasztod. Antioxidáns hatása megvédi sejtjeidet a szabadgyökök kialakulásától, szeléntartalma pedig még jobban támogatja ezt a hatást. Oxáltartalma segíti az emésztést. Rengeteg B-vitamint tartalmaz, ezek pedig fokozzák a zsírok és a szénhidrátok megemésztését. A spenótban megtalálható természetes só csökkenti a vér cukortartalmát, így kifejezetten hasznos táplálék cukorbetegségben szenvedők számára. Krómtartalma hatékonyabb munkára serkenti a hasnyálmirigyet, mely az inzulintermelést szabályozza. Vérnyomás-szabályozó hatása is ismert, valamint vérzékenység, erős menstruáció esetén is alkalmazható egy-egy pohár spenótlé elfogyasztása. Spinat (Spinacia oleracea), Schälchen Egy hetes mintaétrend – Zsírégető, anyagcsere fokozó diéta, receptekkel 1. NAP Reggeli: 1 dl spenótlé, 1 dl szénsavmentes víz, 1 szelet Graham-kenyér, 1 db tojás Tízórai: 10 dkg szilva Ebéd: spenótfőzelék Hozzávalók: spenót olívaolaj liszt fokhagyma tej bors só Mosd meg a spenótot, tépd le a levél szárait. Főzd meg sós vízben, csepegtesd le, majd a leveleket aprítsd nagyon apróra. Készíts rántást az olajból, a fokhagymából és a lisztből, keverd csomómentesre a tejjel, majd tedd bele a spenótot. Fűszerezd, és forrald össze alaposan. Uzsonna: 3 dl paradicsomlé Vacsora: 1 szelet Graham-kenyér, 2 szelet csirkemell sonka, 2 db paradicsom 2. NAP Reggeli: 1 dl spenótlé, 1 dl szénsavmentes víz, 1 szelet Graham-kenyér, 1 db tojás Tízórai: 10 dkg szőlő Ebéd: spenótos spagetti Hozzávalók: 20 dkg spenót (mirelit) 1 doboz joghurt 2 gerezd fokhagyma só, bors 20 dkg durum spagetti tészta Olvaszd fel a spenótot, majd keverd össze a préselt fokhagymával, a joghurttal, a sóval és a borssal. Melegítsd össze, és időközben főzd meg a tésztát a csomagolásán előírtak szerint. Keverd a tésztához a spenótot, és melegen fogyaszd. Uzsonna: 3 dl szőlőlé Vacsora: 1 szelet Graham-kenyér, 1 szelet zsírszegény sajt, 1 teáskanál light margarin, 1 db paprika 3. NAP Reggeli: 1 dl spenótlé, 1 dl szénsavmentes víz, 1 szelet Graham-kenyér, 1 db tojás Tízórai: 2 db kicsi körte Ebéd: spenótos tonhal Hozzávalók: 20 dkg spenót 20 dkg fagyasztott tonhal 1 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál mustár 2 dkg szemes bors 2 gerezd fokhagyma só kakukkfű 1 evőkanál citromlé Először készítsd el a pácot. Add hozzá az olajhoz a mustárt és a fokhagymát, majd fűszerezd a sóval, a kakukkfűvel és a citromlével. A borsot törd össze, és add a páchoz. Tedd a halakat sütőlapra, és kend be a páccal. Közben mosd meg a spenótleveleket, és helyezd egy tányérra. Az átsült tonhalakat fektesd a spenótra, és melegen fogyaszd. Uzsonna: 3 dl körtelé Vacsora: 1 szelet Graham-kenyér, 1 szelet sonka, 1 db kicsi répa lereszelve, citromlével 4. NAP Reggeli: 1 dl spenótlé, 1 dl szénsavmentes víz, 1 szelet Graham-kenyér, 1 db tojás Tízórai: 1 db alma Ebéd: spenótleves Hozzávalók: 2 dkg vaj 2 evőkanál liszt 1 liter tej 25 dkg fagyasztott spenót só 1 kanál cukor Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a lisztet. Kevergesd, közben öntsd fel tejjel. A kiolvadt spenótot add hozzá, forrald össze, majd fűszerezd a sóval és a cukorral. Uzsonna: 3 dl grépfrútlé Vacsora: 2 szelet Graham-kenyér, 1 szelet tarja, 1 db paprika 5. NAP Reggeli: 1 dl spenótlé, 1 dl szénsavmentes víz, 1 szelet Graham-kenyér, 1 db tojás Tízórai: 1 db narancs Ebéd: spenótos makaróni Hozzávalók: 5 dkg vaj besamelmártás 20 dkg spenót 1 csomag durum makaróni 5 dkg reszelt trappista sajt só, bors, szerecsendió Besamelmártás: 5 dkg margarin 1 evőkanál liszt 1,5 dl tej 1 tojássárgája Főzd ki a tésztát a csomagoláson előírtak alapján. Közben mosd meg a spenótot, és fonnyaszd meg a vajon. Készíts besamelmártást, majd hagyd besűrűsödni. Öntsd fel tejjel, és add hozzá a tojássárgáját. Ezután fűszerezd. A besamelt öntsd a lecsepegtetett tésztára a spenóttal együtt. Reszelt sajttal fogyaszd. Uzsonna: 3 dl narancslé Vacsora: 1 szelet Graham-kenyér, 1 teáskanál light margarin, 1 db tojás 6. NAP Reggeli: 1 dl spenótlé, 1 dl szénsavmentes víz, 1 szelet Graham-kenyér, 1 db tojás Tízórai: 1 db banán Ebéd: spenótsaláta Hozzávalók: 25 dkg spenót 2 db főtt tojás 1 fej lilahagyma 2 db paradicsom Az öntethez: 1 dl borecet 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál mustár 1 gerezd fokhagyma só, bors, cukor Mosd meg a spenótot, és tépkedd apró darabokra. Főzd meg a tojást, hagyd kihűlni, majd aprítsd kis kockákra. A lilahagymát is vágd karikákra, majd keverd össze a spenóttal és a tojással. Az öntetet keverd egybe, és tálaláskor öntsd a salátához. Uzsonna: 3 dl sárgarépalé Vacsora: 2 szelet Graham-kenyér, 1 szelet marhapárizsi, 1 db paradicsom 7. NAP Reggeli: 1 dl spenótlé, 1 dl szénsavmentes víz, 1 szelet Graham-kenyér, 1 db tojás Tízórai: 1 db nektarin Ebéd: spenótfőzelék Hozzávalók: spenót olívaolaj liszt fokhagyma tej bors só Mosd meg a spenótot, tépd le a levél szárait. Főzd meg sós vízben, csepegtesd le, majd a leveleket aprítsd nagyon apróra. Készíts rántást az olajból, a fokhagymából és a lisztből, keverd csomómentesre a tejjel, majd tedd bele a spenótot. Fűszerezd, és forrald össze alaposan. Uzsonna: 3 dl paradicsomlé Vacsora: 1 szelet Graham-kenyér, 1 db light kockasajt, 1 db paprika Forrás: edenkert.hu