Tavaszváró receptek a mediterrán hangulatért

Lassan fogasra akaszthatjuk a télikabátunkat, miközben a piacok újra megtelnek friss, színes idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel.

Ezért négy gasztroblogger a melegebb napok és a mediterrán paradicsomos hangulat jegyében négy különböző tavaszváró receptet alkotott, amellyel nemcsak az ebédünket tehetjük színesebbé, de a kiegyensúlyozott életmódunkba is könnyedén beilleszthetjük.

1. Csirkemell steak spenótos, póréhagymás rizzsel és pirított baconnel
Hozzávalók:
  • 1 szelet csirkemell
  • 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
  • egy nagy marék bébi spenót
  • ½ bögre barna rizs
  • 1-2 szelet bacon
  • egy apró darab póréhagyma felkarikázva
Elkészítés:
  • Egy kis lábosban olívaolajon pirítsuk meg a ½ bögrényi barna rizst, majd öntsük fel dupla annyi forró vízzel, ízesítsük sóval.
  • A megfőtt rizst keverjük össze a bébi spenóttal és a póréhagymával. Így sokkal izgalmasabb, egészséges és színesebb köretet kapunk.
  • A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd egyszerűen helyezzük bele a fűszeres papiruszba és simítsunk kicsit rá, közepes lángon melegített, száraz serpenyőbe süssük mindkét oldalát 5-5 percig.
  • Miután kivettük a csirkemellet, a még meleg serpenyőbe gyorsan dobjuk bele a bacon szeleteket, ami hamar megpirul.
  • Már csak a tálalás van hátra.
A receptet a 11ground.com készítette.

Megmaradt száraz kenyérből egy darálóval vagy robotgéppel segítségével házi morzsát lehet csinálni. Sokkal finomabb, mint a bolti, és legalább tudjuk mi van benne! 

Fokhagymás csirkemell, pirított morzsás karfiollal

2. Paradicsomos csirke steak rukkola ágyon, karamellizált lilahagymás sült batátával, pirított tökmaggal szórva
Hozzávalók:
  • tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap4 szelet csirkemell
  • 1 zacskó rukkola saláta (kb. 125 gramm)
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 evőkanál tökmag
  • olívaolaj
  • só, bors, kakukkfű tökmagolaj (opcionális)

Elkészítés:
  • Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk kb. 2×2 cm-es kockákra.
  • A lilahagymát félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük.
  • Egy sütőzacskóba dobjuk őket, megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
  • Befogjuk a zacskó száját és a tartalmát jól összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
  • Az így elkészült fűszeres burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Figyeljünk rá, mert az édesburgonya hajlamos gyorsan megégni.
  • Egy filézett csirkemellet középen ketté-, majd mindkét felét vízszintesen szintén félbe vágtam.
  • Nem klopfoltam őket, ahogy volt, beletettem a Papiruszba, enyhén rásimítottam a fűszereket, majd száraz, előmelegített serpenyőbe tettem. Én a legkisebb rózsa takarék lángján sütöttem, mert nem szerettem volna, hogy a fűszerek odaégjenek a husin. Kb. 5-5 perc alatt megsütöm mindkét felét, majd tányérra teszem pihenni.
  • A tökmagot (ha nem pirítva vettük) száraz serpenyőben pirítsuk meg.
  • Opcionálisan tökmagolajjal locsolt rukkola ágyra fektetjük a húst (a szaftját felfogja a saláta), mellé helyezzük a finom, karamellizált hagymás édesburgonyát és megszórjuk a pirított tökmaggal.
A receptet a Nassolda.receptneked.hu készítette.

Forrás: https://napidoktor.hu/index