Süssünk cseresznye tortát! 2014-05-29 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Itt van a cseresznyeérés ideje, együnk belőle minél többet! Mindegy, hogy lekvár, kompót, lé, pálinka, süteménybetét, gofrifeltét, vagy egyszerűen, nyersen fogyasztva – a cseresznye nemcsak remek ízű, hanem egészséges, zsírszegény és vitaminnal teli. 20 dkg vaj 17,5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojás Az összetevőket kavarjunk habosra. Ezután adjunk hozzá 20 dkg lisztet, 2 teáskanál sütőport és 2 evőkanál tejet. Töltsük a tésztát tortaformába, és fedjük be a tetejét cseresznyével. Süssük 180 fokon 50 percig, majd szórjunk a tetejére kevés cukrot és madulapelyhet, és süssük további 10 percig. Kivétel után hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük. Fogyaszthatjuk tejszínhabbal. Forrás: