Póréhagymàs, baconös quiche 2013-07-05 Egészséges otthon Megosztás: Tweet Nem mindig van kedvem a tésztagyúrással bajlódni, ezért nagyon szeretem az előre elkészített és hűtött leveles tésztát, amit már a legtöbb boltban kapni lehet. Gyorsan előkészíthető és finom vacsorákat lehet belőle csinálni. A mostani receptet szigorúan csak hagyma kedvelőknek ajánlom! 🙂 Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütés. Hozzávalók: (kb. 20 cm átmérőjű formához): 1 csomag leveles tészta 10 dkg bacon 2 db póréhagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 3 tojás 1 pohár tejföl só, bors Elkészítés: A bacont, a póréhagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágom. Egy serpenyőbe teszem az olajat, és megpirítom benne a bacont. Mikor már szép ropogós, és kisült a zsírja, akkor a fokhagymát és a hagymát hozzáadom, jól összekeverem, és rövid ideig: kb. 2-3 percig párolom, hogy a hagyma még megtartsa szép zöld színét. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A leveles tésztát kiveszem a csomagolásból és sütőpapírostól a sütőformába teszem (praktikusan sütőpapírral van a tészta feltekerve, így nem kell sokat bíbelődni vele). Ha túllógna a tészta a formán, akkor a lelógó részekből, majd a quiche tetejére lehet tenni díszítésnek. A tésztára öntöm a hagymás keveréket, majd rá a tojásos tejfölt, (a maradék tésztából, rácsokat csinálok a tésztára) és a sütőben 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Forrás: