Melegítő italreceptek hideg téli estékre 2017-01-05 Blog, Egészséges otthon, Otthon 1 Kommentelés Megosztás: Tweet Nincs is jobb, mint egy hideg téli estén finom, forró italt kortyolgatni. Adunk pár tippet, a legjobb “szürcsölnivalók”-ból! Italreceptek – Gyógyfőzetek Elkészítés: Egy csészényi vízhez kb. 5 darab friss levél vagy egy 5 cm hosszú ágacska, illetve 2 teáskanálnyi szárított növény vagy 1 teáskanálnyi mag szükséges. Konyharuhán enyhén csapkodjuk meg a növényt, majd tegyük bele a csészébe. Töltsük rá a forráspont alá hűtött vizet. A jótékony gyógyhatású, a gőzökkel együtt távozó illóolajok megőrzése végett fedjük le a főzetet. Kb. 5 percig hagyjuk állni. Szükség esetén fedjük le. Mézzel édesíthetjük. A kamillavirág főzete az álomba szenderülést segíti. A kapor magjából készített főzet enyhíti a hastáji fájdalmat. A citromfű levelének forrázata enyhe hangulatjavító és fejfájáscsökkentő. A borsmentalevél teája étkezés után fogyasztva segíti az emésztést. Forró mézbor – Hozzávalók: (4 személyre) 1 üveg mézbor 575 ml almabor 575 ml almalé 2 narancs 12 db szegfűszeg 12 cm fahéjrúd 60 mg méz. Elkészítés: Töltsük serpenyőbe az almabort, mézbort, almalét. Vágjuk vastag szeletekre a narancsot, mindegyik darabba szúrjunk egy-egy darab szegfűszeget. A fahéjrúddal együtt tegyük bele a serpenyőbe a narancsot. Keverjük hozzá a mézet. Hevítsük csaknem forrásig, 20 percig tartsuk ezen a hőmérsékleten. Szűrjük le, és felmelegített bögrében vagy vastag falú pohárban, forrón tálaljuk. Narancsos házi csokoládé – Hozzávalók: 3 dl tej 1-2 evőkanál nyírfacukor 5 dkg étcsokoládé fél narancs reszelt héja. Elkészítés: A tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a csokoládé teljesen fel nem oldódik, ekkor belereszeljük a narancs héját. Bögrékbe öntjük és forrón tálaljuk. Fűszeres bor- Hozzávalók kb. 1 literhez: 5 evőkanál nyírfacukor 10 szem kardamommag 10 szem szegfűszeg 2 kis rúd fahéj darabka gyömbér egészben 7 dl vörösbor 1 dl ribiszkeszörp. Elkészítés: 3 deci vízben a nyírfacukrot a fűszerekkel lassú tűzön, fedő alatt, kb. 30 percig főzzük, majd lehűtjük, és leszűrjük. Azután a vörösbort és a szörpöt beleöntjük, majd éppen csak forrásig melegítjük, de nem forraljuk fel. Poharakba merve forrón kínáljuk. Forrás: edenkert.hu Egy válasz Melengető italrecepteket mutatunk hideg téli estékre - Magazin | Ízes Élet - Gasztronómia a mindennapokra 2022-01-29 […] Forrás: Napidoktor.hu […]
Melengető italrecepteket mutatunk hideg téli estékre - Magazin | Ízes Élet - Gasztronómia a mindennapokra 2022-01-29 […] Forrás: Napidoktor.hu […]