Konyhai praktikák- főzéshez, rendrakáshoz 2017-03-07 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Van pár jól bevált konyhai praktika, amik megkönnyítik a mindennapokat és meggyorsítják a főzés-, illetve a rendrakás folyamatát. Hagymapucolás A gyökérzetet ne vágjuk le Nem kell búvárszemüveget felvennünk, de még csak kortynyi vizet sem szükséges a szánkban tartogatni, ha nem akarunk sírni a hagyma darabolása közben. Egyszerűen annyi a titka a hagymapucolásnak, hogy a gyökérzetnél található keményebb részt nem szabad levágni, így a zöldség nem fog idő előtt levet ereszteni, ami ingerelhetné a nyálkahártyát. Ha még ezután is probléma a szeletelés, akkor meg kell élesíteni a kést, ugyanis az életlen eszközzel lassabban és kevésbé biztonságosan tud haladni a munka, ráadásul annak is nagyobb az esélye, hogy megkörnyékez minket a sírás. 2. Fokhagymapucolás Az apró gerezdeket úgy tudjuk a legkönnyebben megpucolni, ha lefektetjük őket, a kés oldalával pedig erőteljesen megnyomjuk, s máris könnyen el tudjuk választani a hagymát héjától. Ha sok fokhagymát kell megpucolnunk, akkor a gerezdeket tegyük egy mélytányérba, melyre szemből fektessünk egy lapostányért, majd alaposan kezdjük el rázni a gerezdeket, mígnem néhány másodperc elteltével teljesen elválnak a burkuktól. 3. Elsózott étel Az első kézenfekvő megoldás víz vagy más folyadék hozzáadása, a hígítástól azonban romlik az étel íze. Van azonban egy ennél sokkal jobb praktika: az elsózott ételbe krumplit kell főzni, az ugyanis magába szívja a felesleges sótartalmat. 4. Néhány csepp citrom A citrom nem csak alapanyagként kiváló, segítségével megőrizhető a zöldségek és gyümölcsök eredeti látványát. Pár csepp citrom a krumplira, és az nem fog megbarnulni, de a megpucolt, felszeletelt alma is megőrzi eredeti színét, ha citromos vízzel locsoljuk meg. Forrás: https://napidoktor.hu/index