Hercegkisasszonyok süteménye

Igazi mesebeli finomság könnyű hozzávalókból és rövid elkészítési idővel! Zsúrokra, születésnapi partikra is kiváló.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 250 g háztartási csokoládé
  • 3 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rum aroma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csésze liszt
  • 1 fél csésze darált mogyoró

tortaszelet

Elkészítés

Keverjük össze a cukrot a tojássárgával, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Olvasszunk meg 100 g csokit vízfürdőben, majd öntsük rá a tojássárgákra a rum aromával együtt. Ezután adjuk hozzá a lisztet.

Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá ezt is. Vajazzunk ki egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és öntsük bele a tésztát.

Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd hosszában vágjuk ketté. Olvasszunk meg újra 100 g csokit vízfürdőben, és kenjük be vele a piskóta tetejét. Szórjuk rá a darált mogyorót, majd tegyük rá a másik piskótalapot.

Forrás: