Házi csokipuding 2013-10-11 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A házi készítésű puding mindig finomabb, mint a porból kavart, ez tény. Sokan mégis azért nem készítik el, mert attól félnek, hogy macerás, és nagy eséllyel nem sikerül. A mostani recept egyszerű, gyors, olcsó,és igazán ínycsiklandó egy kis zselével megbolondítva! Hozzávalók Puding: 2 dl víz 2 púpozott evőkanál kukorica keményítő 5 dkg reszelt étcsokoládé (bio, 70 % körüli) 2 teáskanál porcukor (nád, vagy sztívia) Zselé: 2,5 dl szűrt gyümölcslé (100 %-os, hozzáadott cukor nélküli) 5 lap zselatin, vagy 5 púpozott teáskanál zselatin por (agar-agar) 2 evőkanál méz (elhagyható, ha savanykásabbat szeretnénk) A csokoládépuding elkészítése a kukoricakeményítőhöz fokozatosan adagolva keverjük hozzá a vizet (csomómentes legyen) kis lángon melegítsük addig, amíg besűrűsödik (krém állagú lesz), majd vegyük le a tűzről adjuk hozzá a reszelt csokoládét és a porcukrot, keverjük, amíg elolvadnak a krémben formába öntve hűtsük ki. Zselé készítése zselélapból: áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad) kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport és keverjük, amíg feloldódik folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot, forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, majd formába öntve hűtsük ki. A Csokoládépuding zselével házilag receptjét Receptműves ajánlotta! Forrás: