Házi csokipuding

A házi készítésű puding mindig finomabb, mint a porból kavart, ez tény. Sokan mégis azért nem készítik el, mert attól félnek, hogy macerás, és nagy eséllyel nem sikerül. A mostani recept egyszerű, gyors, olcsó,és igazán ínycsiklandó egy kis zselével megbolondítva!

Hozzávalók

Puding:

  • 2 dl víz
  • 2 púpozott evőkanál kukorica keményítő
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé (bio, 70 % körüli)
  • 2 teáskanál porcukor (nád, vagy sztívia)

Zselé:

  • 2,5 dl szűrt gyümölcslé (100 %-os, hozzáadott cukor nélküli)
  • 5 lap zselatin, vagy 5 púpozott teáskanál zselatin por (agar-agar)
  • 2 evőkanál méz (elhagyható, ha savanykásabbat szeretnénk)

csokipud

A csokoládépuding elkészítése

  • a kukoricakeményítőhöz fokozatosan adagolva keverjük hozzá a vizet (csomómentes legyen)
  • kis lángon melegítsük addig, amíg besűrűsödik (krém állagú lesz), majd vegyük le a tűzről
  • adjuk hozzá a reszelt csokoládét és a porcukrot, keverjük, amíg elolvadnak a krémben
  • formába öntve hűtsük ki.

Zselé készítése zselélapból:

  • áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad)
  • kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport és keverjük, amíg feloldódik
  • folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot, forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről
  • adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, majd formába öntve hűtsük ki.

A Csokoládépuding zselével házilag receptjét Receptműves ajánlotta!

Forrás: