Gyors és finom hagymaleves 2016-12-11 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Néha csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető meleg levesre vágyunk. Ilyen a következő hagymaleves recept is. Mindössze 20 perc, és kész a finomság. Hozzávalók 4-5 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db újhagyma 1 db zöldségleves kocka (sómentes) olívaolaj (extra szűz) só (természetes, nem finomított) bors Elkészítés 1. megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát 2. lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit 3. üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bővel ellepje 4. sóval, borssal és leves kockával ízesítjük 5. ha megfőtt a hagyma botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik) 6. beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük 7. pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk Praktikák – ha vegyes hagymából (vörös, fehér, mogyoró, póré, stb.) készítjük még finomabb – ügyeljünk arra, hogy a zöld részeket (póré, új, stb.) mixelés után tegyük bele, mivel megszínezné a levest – lehet tálalni kenyérre olvasztott reszelt sajttal, kibelezett és sütőben szikkasztott kenyér cipóban – készíthető krémleves is belőle a turmixolás mértékétől függően Forrás: https://napidoktor.hu/index