Ezért kezdjünk el azonnal narancsot enni! 2021-09-21 Blog, Egészséges otthon, Zöld Megosztás: Tweet Amellett, hogy tápanyagokban gazdag, a narancs többek között tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, szűrt leve pedig megnyugtatja a kipirosodott bőrt. 1. Gazdag vitaminban és ásványi anyagokban A narancs nagy mennyiségben tartalmaz A-, C-, kisebb mennyiségben pedig K- és B-vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és antioxidánsokat, ezért fogyasztása – főleg a téli időszakban – kifejezetten ajánlott. 2. Kiváló a bőrpanaszokra is Kiváló a bőr-rendellenességek, emésztési zavarok, ínysorvadás, köszvény, láz, magas vérnyomás, meghűlés, hurutos megbetegedések, reuma és szívpanaszok, valamint a tüdőgyulladás kezelésére. Szűrt leve kiváló kozmetikum: megnyugtatja a kipirosodott bőrt és gátolja a hámlást. Forrás: 123rf.com Emellett tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, valamint a szív és a tüdő működésére egyaránt kedvező hatással van. Mivel kalóriatartalma rendkívül alacsony, így azok is bártan fogyaszthatják, akik súlyfölösleggel küzdenek. 3. Narancsolajos fürdő a téli letargia ellen A komor téli időjárás miatt sokszor vagyunk kedvetlenek és levertek, ilyenkor mindenképp ajánlott egy kellemes, illóolajos fürdő. A narancs nyugtatja az idegrendszert, ezáltal ellazít és javítja a közérzetünket. Ha pedig megtűzdeljük szegfűszeggel, az egész lakást illatosíthatjuk vele. Foto:123rf.com A narancs magas C-vitamin és antioxidáns tartalma régóta ismert, de nem tudjuk, hogy miért egészségesebb, ha egy egész gyümölcsöt eszünk meg, nem csak a vitaminokat. Narancsot enni egészségesebb, mint C-vitamint szedni A vásárlásnál a súlyos, kemény, vékony héjú gyümölcsöket érdemes választani. A narancs a hűtőben akár több hétig is eláll, de ha szobahőmérsékleten tároljuk, akkor minél hamarabb ajánlott elfogyasztani, ugyanis néhány napon belül száradásnak indul. Forrás: gyogyzona.hu Forrás: https://napidoktor.hu/index