Ehető darázsfészek?

Ijesztően hangzik, de finom édesség: ha nem tartózkodunk a meglehetősen édes süteményektől, a darázsfészek ideális választás nekünk!

Ha van kedvünk egy kellően édes, tésztás finomsághoz, készítsük el a darázsfészek névre hallgató sütit! Talán visszahőkölünk a neve hallatán, érdemes azonban megkóstolni!

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 40 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg durvára őrölt dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és jól kidolgozzuk, 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a kinyújtott tésztává kenjük, a dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.

3 cm-es darabokra vágjuk, és egy kivajazott lábosba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Még 30 percig kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben a tejben felforraljuk a cukrot és a vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk. Ezután még 15 percig sütjük.

Sajnos igen sokaknál áll fenn inzulinrezisztencia, melynek terápiájában a legfontosabb a megfelelő életmód követése, ami személyre szabott diétát és rendszeres testmozgást is magában foglal.

Praktikák süteményekhez IR esetén

Forrás: https://napidoktor.hu/index