Ehető darázsfészek? 2021-06-12 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Ijesztően hangzik, de finom édesség: ha nem tartózkodunk a meglehetősen édes süteményektől, a darázsfészek ideális választás nekünk! Ha van kedvünk egy kellően édes, tésztás finomsághoz, készítsük el a darázsfészek névre hallgató sütit! Talán visszahőkölünk a neve hallatán, érdemes azonban megkóstolni! Hozzávalók: 2 dkg élesztő 2,5 dl tej 4 dkg cukor 2 evőkanál tejföl 15 dkg vaj csipet só 40 dkg liszt A töltelékhez: 10 dkg vaj 14 dkg cukor 10 dkg durvára őrölt dió 5 dkg cukor 1 dl tej 1 csomag vaníliás cukor A tészta hozzávalóit összekeverjük, és jól kidolgozzuk, 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a kinyújtott tésztává kenjük, a dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. 3 cm-es darabokra vágjuk, és egy kivajazott lábosba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Még 30 percig kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben a tejben felforraljuk a cukrot és a vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk. Ezután még 15 percig sütjük. Sajnos igen sokaknál áll fenn inzulinrezisztencia, melynek terápiájában a legfontosabb a megfelelő életmód követése, ami személyre szabott diétát és rendszeres testmozgást is magában foglal. Praktikák süteményekhez IR esetén Forrás: https://napidoktor.hu/index