A tiszta levegő nemcsak a hegyvidéken élők
kiváltsága

Városi körülmények között ábrándnak tűnik csupán a tiszta levegő, amit jó érzés mélyen, hosszan belélegezni. Sőt manapság, amikor a vidéki települések is sűrűn lakottak, nincs olyan hely a hegyek láncolatait leszámítva, ahol borítékolhatóak a tüdőbarát feltételek. Vagy mégis? (x)

Hazahozható a tisztított levegő

A légtisztítók létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Soha eddig nem volt annyira lényeges az alkalmazásuk, mégpedig a tudatos, rendszeres használatuk, mint napjainkban. Nem titok, hogy egyes országokban már csak automatákból szippantható egy-egy slukknyi friss levegő, sőt az is tény, hogy bizonyos területeken már csak szmogszűrő maszkban élhetőek a mindennapok. Azért ez a fajta jövőkép több, mint ijesztő, és evidens a felvetés, hogy miként előzhető meg mindez?

A globális érvényű változáshoz mindenki kell. Kicsik és nagyok egyaránt. De ez a téma nagyon messzire vezetne, ezért maradjunk ott, hogy otthon, a négy fal között, vagy mondjuk az irodában miként teremthető olyan légkörnyezet, ami belélegzésre méltó. Mert ez egyáltalán nem olyan bonyolult, vagy elérhetetlen, mint amilyennek első pillantásra, vagy szippantásra tűnik.

A levegőtisztító készülékek pontosan arra képesek, amiből a nevükből is következtetni lehet. Speciális
szűrőrendszerüknek hála képesek a benti levegőből kiszűrni azokat a komponenseket, amik cseppet sem
táplálóak, egészségesek. Tulajdonképpen a benti levegőt forgatják, és a szűrők közbenjárásával varázsolják tisztábbá. A legtöbb konstrukció nem csupán az allergizáló összetevők, valamint a porszemek kiszűrésében jeleskednek, hanem a baktériumok és vírusok hatástalanításában is. Ez olyan típusú előny, ami különösen közösségben, például munkahelyen aranyat ér, de tagadhatatlan, hogy otthon is jól jön, mert észrevétlenül hazavihet bárki bármilyen kórokozót.

Milyen tényezőket érdemes vásárlásnál figyelembe venni?

Egyrészt nem mindegy, hogy pontosan milyen szennyeződésekkel áll szemben a készülék. Poratka? Állatszőr? Penész? Pollen? Minden egyben? Az sem mellékes, hogy mekkora az a helyiség, aminek a levegőjét a kiszemelt készülék a jövőben hívatott megtisztítani. A négyzetméter döntő fontosságú, mert ez alapján választható ki az optimális eszköz. Sokan hajlamosak ezt az adatot félvállról venni, vagy nem akkora fókuszt helyezni rá, pedig ha a berendezés esetleg sokkal kisebb négyzetméterre specializált, az bizony azt jelentheti a gyakorlatban, hogy bár a konstrukció pazar tulajdonságokkal, specifikációkkal büszkélkedik, de azoknak a jótékony, támogató, segítő hatása egyáltalán nem juthat érvényre a túl nagy alapterület miatt.

Striped carpet near bed with patterned blanket in bedroom interior with poster and plants. Real photo

A készülék csak folyamatos üzemelés mellett fejti ki hatását?

Igen! Sokan beleesnek abba a hibába, hogy pár napig, hétig bekapcsolva hagyják a berendezést, majd amikor már a saját bőrükön megtapasztalták a pozitívumokat, akkor nemes egyszerűséggel fogják, és lekapcsolják az eszközt. Na, ez így nincsen rendben! Kizárólag úgy tartható fenn az elért állapot, hogyha a készülék működése nem szakad meg, és ha a szűrők rendszeres cseréje is megoldott.

Partner tartalom (x)

Forrás: Napidoktor.hu