Tökéletes főtt kukorica 5 perc alatt

A nyár legkedveltebb csemegéje a csöves kukorica, amit nem csak főve érdemes elkészíteni.

 A főtt kukorica elkészítése nagyon egyszerű, kezdők is el tudják készíteni. Persze előfordulhat olyan eset is, hogy az embernek nincs kedve a hőségben kukoricát főzni, mégis szívesen elfalatozná. Mi a teendő ilyenkor? Ha van otthon mikród, semmi gond, percek alatt elkészülhet a forró kukorica, ízre pont olyan lesz, mint a főtt verzió.

A vitaminok, gyógyszerek, étrend-kiegészítők hamarosan könnyebben és hatékonyabban juthatnak el a megfelelő helyre a szervezeten belül egy kukoricakeményítővel készült mesterséges tasak segítségével.

Vitaminvédő kukorica

Biztos, hogy jó lesz így a kukorica?

Igen! Nem ördögtől való a kukorica mikrózása, ha gyorsan szeretnéd tálalni, ez a legjobb módja: olyan lesz, mintha pároltad volna, úgyhogy nem veszít sokat a tápanyagaiból és a kukorica sárga szemei sokkal szebb színben fognak ragyogni.

Főtt kukorica

kct

Foto:123rf.com

Hozzávalók 2+ darabhoz:

  • 2 darab csöves kukorica
 

Elkészítés:

A kukoricát a hajával együtt mossuk meg, majd töröljük szárazra.

A kukoricát a hajával együtt tegyük a mikróba 5 percre max fokozaton (1000 Watt), majd ha véget ért a program, óvatosan vegyük ki, vágjuk le a két végét, húzzuk le a ruháját, utána már tálalhatjuk is. 

Forrás: https://napidoktor.hu/index