A málé-szájúaknak elkerekedhet a szeme a kukorica láttán

A kukorica halad a korral. A szemekben gazdag, sárga növény kiszemelt magának egy új csoportot, és ezentúl zöldre vált.

Ki gondolná, hogy milyen sok lehetőséget rejt magában ez a sárga szemekkel borított növény? Sokan nem tudják, hogy a kukorica az alternatív felhasználások tárházát kínálja számunkra. A szemek lemorzsolása után hátramaradt csutkára felesleges hulladékként tekintünk, de ezzel nagy hibát követünk el! A növény mellékterméke ugyanis a gyors technikai fejlődésnek köszönhetően mára biomassza előállításával kiváló energiahordózóvá lépett elő.

Kukoricapenna

A zöldek számára kifejezetten ajánlott a kukoricából készült öko golyóstoll. Az író alkalmatosság a növény hasznosíthatatlan részeiből készül, és teljes egészében lebomlik. Az igazi műanyag tulajdonságait remekül ötvözi, mégis ha a kifogyott eszközt beszúrjuk a lakás egyik virága mellé, egy év múlva hűlt helye se lesz.

Ears of sweet corn

Ez aztán a hajtás, pajtás!

Fellélegezhetnek azok a környezetbarát emberek, akik autóba kényszerülnek és bűntudat gyötri őket, a járművükből kibocsátott káros anyagok miatt. A bioetanol egyre nagyobb területet hódít meg, és ezzel együtt növekszik azoknak a növényeknek a száma, melyek alkalmasak a benzin helyettesítő létrehozására. A listán a kukorica is előkelő helyen szerepel.

A kukorica márpedig lila..

Bár a tengeri a legtöbb ember számára alapvetően sárga, ne lepődjünk meg, ha az egyik zöldségesnél lila szemekkel nézünk szembe. Az eredendően Dél-Amerikából származó növény ősi fajtája eltérően közismert rokonától teljes egészében lila színű. Ha sikerül rátalálni erre a különleges növényre, mindenképpen vegyük és együk, mivel nagyon egészséges. Antioxidánsokban gazdag, ezért megelőzi a szabadgyök képződést a szervezetben és megvédi sejtjeinket, szöveteinket. A lila szemek a perui emberek számára ételeik és italaik kedvelt alapanyaga, illetve a népi gyógyászatban is szívesen felhasználják.

kukorica 2

Gyógyír tengerin innen és túl

Az alternatív gyógyászat nem veti meg a sárga szemeket sem. A kukoricatea alkalmas a húgyuti gyulladások kezelésére, emellett vércukorszint csökkentő és vízhajtó, salaktalanító hatása van. Köszvény és reuma gyógyítására szintén alkalmazható, ha forró italként kortyolgatjuk. Fogíny bántalmakra pedig a kukorica zsiradéka ajánlott.

A kukorica már pálinkaként is élvezhető, illetve elérhető. A növényből készült cefre ízét illetően eltérőek a vélemények. Ellenben a gyümölcsből készült szesszel, a kukoricapálinkához búzát vagy csírázott árpát is adagolnak. Ennek köszönhetően merőben más ízvilággal találkozhatnak azok, akiket hajt a kíváncsiságuk és lehúznak egy kupicával.

A nagy múlttal rendelkező növény tehát kinyitotta szemeit a világra. Még korábban csupán csuhé babákat készítetek a kukoricából, korunk felismerte, vétek lenne elpazarolni ezt a hasznos növényt.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.