Tejmentes Karácsony ízkavalkáddal, és torta recepttel 2022-12-07 Blog, Diéta Megosztás: Tweet Karácsonykor a szeretet és a család harmóniájában, valljuk be, az ajándékozásé és a közös falatozásé a főszerep. Újabb és újabb különleges finomságok lesznek a karácsonyi menüsorok részei, és számtalan finomságból a tej, a tejtermékek mint a túró, a tejföl vagy a sajtkém sem hiányozhatnak. Na de mit tegyenek a tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek és más, tejmentesen táplálkozók, mint a paleo és keto étrendet követők, illetve nekik kedveskedni vágyók? Nekik nyújt kiváló lehetőséget a ToTu termékcsalád. A 100%-ban magyar fejlesztésű és gyártású, tojásfehérje alapú termékcsalád tagjaival pótolni tudjuk a rögös túrót, sajtkrémet, vajkrémet, tejet, sőt ízesített változataikkal a gyümölcsös joghurtot, kávéitalt is. Ráadásul ezek a zsír-, és szénhidrátmentes termékek a konyhában pont úgy viselkednek mint a tejtermékek, így kiváló sütemények és torták alapanyagai is lehetnek, mint az alább bemutatott narancsos paleo tortáé is. Foto:ToTu Narancsos paleo torta: Hozzávalók: a piskótához: 3 tojás 3 dkg darált mandula 3 dkg eritrit csipet só a narancs zseléhez: 20 dkg frissen facsart narancslé 5 dkg eritrit 6 gramm pektin a narancs krémhez: 1 adag ebből, amihez pluszban 4 gramm zselatint is hozzáadunk főzés előtt a fehér krémhez: 30 dkg ToTu Rögös 8 dkg eritritol 1/2 vaníliarúd kikapart magjai 1/2 bio citrom leve és reszelt héja 3 lapzselatin (vagy 5 gramm por) 1 dl víz a habhoz: 4 dl kókuszkrém 1 evőkanál eritrit Elkészítés: A narancszselét akár hetekkel a torta összeállítása előtt is elkészíthetjük. A narancslét felforraljuk. Hozzákeverjük a pektinnel elkevert édesítőt. 2 percig forraljuk. Sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformába simítjuk. Kifagyasztjuk. A piskótához a tojásfehérjéből, csipetnyi sóval, kemény habot verünk. A verést folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgájákat is. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mandula és eritrit keverékét. A masszából sütőpapíros tepsire 23cm-es tortalapot kenünk, végül 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a narancskrémet az itt leírtak szerint (ne felejtsünk el 4 gramm zselatint is hozzáadni pluszban), és kihűtjük. A fehér krémhez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt sima krémmé turmixoljuk. A habhoz a kókuszkrémet 30 percre fagyasztóba tesszük, majd az eritrittel kemény habbá verjük. Silikomart Kit Tarte Meringué formába simítjuk, és kifagyasztjuk. Ha nincs ilyen formánk, akkor a torta összeállításának legvégén csillagcsőrös habzsákból is nyomhatunk rá csillagokat, de akár csak simán el is simíthatjuk a tetején. A torta összeállítása: A piskótát oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 23cm-es kapcsos tortaforma aljába tesszük. Ráöntjük a fehér krémet. A közepére tesszük a kifagyott zselét. Enyhén belenyomjuk. Annyi időre, amíg a fehér réteg megdermed, hűtőszekrénybe tesszük. Rásimítjuk a narancskrémet. Visszatesszük a hűtőbe, amíg ez a réteg is megdermed. Ráhelyezzük a kifagyott habtetőt, (ez szépen felpuhul, de nem esik majd össze, a narancszselé a közepén szintén puhává válik majd, de nem lesz folyós.) vagy rányomjuk, rásimítjuk a habot. Videó – Így lehet egészséges a karácsonyi bejgli Forrás: Napidoktor.hu