Tavaszváró receptek a mediterrán hangulatért 2021-03-01 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Lassan fogasra akaszthatjuk a télikabátunkat, miközben a piacok újra megtelnek friss, színes idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel. Ezért négy gasztroblogger a melegebb napok és a mediterrán paradicsomos hangulat jegyében négy különböző tavaszváró receptet alkotott, amellyel nemcsak az ebédünket tehetjük színesebbé, de a kiegyensúlyozott életmódunkba is könnyedén beilleszthetjük. 1. Csirkemell steak spenótos, póréhagymás rizzsel és pirított baconnel Hozzávalók: 1 szelet csirkemell 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap egy nagy marék bébi spenót ½ bögre barna rizs 1-2 szelet bacon egy apró darab póréhagyma felkarikázva Elkészítés: Egy kis lábosban olívaolajon pirítsuk meg a ½ bögrényi barna rizst, majd öntsük fel dupla annyi forró vízzel, ízesítsük sóval. A megfőtt rizst keverjük össze a bébi spenóttal és a póréhagymával. Így sokkal izgalmasabb, egészséges és színesebb köretet kapunk. A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd egyszerűen helyezzük bele a fűszeres papiruszba és simítsunk kicsit rá, közepes lángon melegített, száraz serpenyőbe süssük mindkét oldalát 5-5 percig. Miután kivettük a csirkemellet, a még meleg serpenyőbe gyorsan dobjuk bele a bacon szeleteket, ami hamar megpirul. Már csak a tálalás van hátra. A receptet a 11ground.com készítette. Megmaradt száraz kenyérből egy darálóval vagy robotgéppel segítségével házi morzsát lehet csinálni. Sokkal finomabb, mint a bolti, és legalább tudjuk mi van benne! Fokhagymás csirkemell, pirított morzsás karfiollal 2. Paradicsomos csirke steak rukkola ágyon, karamellizált lilahagymás sült batátával, pirított tökmaggal szórva Hozzávalók: tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap4 szelet csirkemell 1 zacskó rukkola saláta (kb. 125 gramm) 1 fej lilahagyma 2 közepes édesburgonya 1 evőkanál tökmag olívaolaj só, bors, kakukkfű tökmagolaj (opcionális) Elkészítés: Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk kb. 2×2 cm-es kockákra. A lilahagymát félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. Egy sütőzacskóba dobjuk őket, megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Befogjuk a zacskó száját és a tartalmát jól összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek. Az így elkészült fűszeres burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Figyeljünk rá, mert az édesburgonya hajlamos gyorsan megégni. Egy filézett csirkemellet középen ketté-, majd mindkét felét vízszintesen szintén félbe vágtam. Nem klopfoltam őket, ahogy volt, beletettem a Papiruszba, enyhén rásimítottam a fűszereket, majd száraz, előmelegített serpenyőbe tettem. Én a legkisebb rózsa takarék lángján sütöttem, mert nem szerettem volna, hogy a fűszerek odaégjenek a husin. Kb. 5-5 perc alatt megsütöm mindkét felét, majd tányérra teszem pihenni. A tökmagot (ha nem pirítva vettük) száraz serpenyőben pirítsuk meg. Opcionálisan tökmagolajjal locsolt rukkola ágyra fektetjük a húst (a szaftját felfogja a saláta), mellé helyezzük a finom, karamellizált hagymás édesburgonyát és megszórjuk a pirított tökmaggal. A receptet a Nassolda.receptneked.hu készítette. Forrás: https://napidoktor.hu/index