Lassan fogasra akaszthatjuk a télikabátunkat, miközben a piacok újra megtelnek friss, színes idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel.
Ezért négy gasztroblogger a melegebb napok és a mediterrán paradicsomos hangulat jegyében négy különböző tavaszváró receptet alkotott, amellyel nemcsak az ebédünket tehetjük színesebbé, de a kiegyensúlyozott életmódunkba is könnyedén beilleszthetjük.
1. Csirkemell steak spenótos, póréhagymás rizzsel és pirított baconnel
Hozzávalók:
- 1 szelet csirkemell
- 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
- egy nagy marék bébi spenót
- ½ bögre barna rizs
- 1-2 szelet bacon
- egy apró darab póréhagyma felkarikázva
Elkészítés:
- Egy kis lábosban olívaolajon pirítsuk meg a ½ bögrényi barna rizst, majd öntsük fel dupla annyi forró vízzel, ízesítsük sóval.
- A megfőtt rizst keverjük össze a bébi spenóttal és a póréhagymával. Így sokkal izgalmasabb, egészséges és színesebb köretet kapunk.
- A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd egyszerűen helyezzük bele a fűszeres papiruszba és simítsunk kicsit rá, közepes lángon melegített, száraz serpenyőbe süssük mindkét oldalát 5-5 percig.
- Miután kivettük a csirkemellet, a még meleg serpenyőbe gyorsan dobjuk bele a bacon szeleteket, ami hamar megpirul.
- Már csak a tálalás van hátra.
A receptet a 11ground.com készítette.
Megmaradt száraz kenyérből egy darálóval vagy robotgéppel segítségével házi morzsát lehet csinálni. Sokkal finomabb, mint a bolti, és legalább tudjuk mi van benne!
2. Paradicsomos csirke steak rukkola ágyon, karamellizált lilahagymás sült batátával, pirított tökmaggal szórva
Hozzávalók:
- tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap4 szelet csirkemell
- 1 zacskó rukkola saláta (kb. 125 gramm)
- 1 fej lilahagyma
- 2 közepes édesburgonya
- 1 evőkanál tökmag
- olívaolaj
- só, bors, kakukkfű tökmagolaj (opcionális)
Elkészítés:
- Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk kb. 2×2 cm-es kockákra.
- A lilahagymát félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük.
- Egy sütőzacskóba dobjuk őket, megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
- Befogjuk a zacskó száját és a tartalmát jól összerázzuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
- Az így elkészült fűszeres burgonyát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Figyeljünk rá, mert az édesburgonya hajlamos gyorsan megégni.
- Egy filézett csirkemellet középen ketté-, majd mindkét felét vízszintesen szintén félbe vágtam.
- Nem klopfoltam őket, ahogy volt, beletettem a Papiruszba, enyhén rásimítottam a fűszereket, majd száraz, előmelegített serpenyőbe tettem. Én a legkisebb rózsa takarék lángján sütöttem, mert nem szerettem volna, hogy a fűszerek odaégjenek a husin. Kb. 5-5 perc alatt megsütöm mindkét felét, majd tányérra teszem pihenni.
- A tökmagot (ha nem pirítva vettük) száraz serpenyőben pirítsuk meg.
- Opcionálisan tökmagolajjal locsolt rukkola ágyra fektetjük a húst (a szaftját felfogja a saláta), mellé helyezzük a finom, karamellizált hagymás édesburgonyát és megszórjuk a pirított tökmaggal.
A receptet a Nassolda.receptneked.hu készítette.
Forrás: https://napidoktor.hu/index