Tárkonyos marhacsoda – Recept

Marhahús? Sokáig kell főzni, nem is tudom, melyik részét kérjem a hentesnél Ha bizonytalan vagy, itt van pár recept közkívánatra, hogy megbarátkozz a marhahúsos fogásokkal

Tárkonyos marhacsoda

Hozzávalók

1 tasak bolognai spagetti alap
ízlés szerint húskocka
80 dkg marhacomb
3 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
20 dkg laskagomba
fél köteg tárkony
1 dl száraz fehérbor
1 dl étolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fekete bors

recept_doboz28

A marhacombot megmossuk, besózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, majd forró olajban elősütjük. Ráöntjük a csomómentesen kikevert bolognai alapot. Frissen vágott tárkonnyal, áttört fokhagymával, füstölt hús kockával ízesítjük. Az előkészített húsunkat fóliával lefedve közepesen forró sütőben sütjük két órát.
Közben a megtisztított, megmosott, felkarikázott póréhagymát a laskagombával fehérborban megpároljuk. Mikor a hús megpuhult ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A megmaradt pecsenyelevet összeforraljuk a zöldségekkel, majd az egészet a húsra halmozzuk. Sült hagymás burgonyával és pirított cukkínivel körítjük.

Forrás: