Tárkonyos marhacsoda – Recept 2012-09-18 Diéta Megosztás: Tweet Marhahús? Sokáig kell főzni, nem is tudom, melyik részét kérjem a hentesnél Ha bizonytalan vagy, itt van pár recept közkívánatra, hogy megbarátkozz a marhahúsos fogásokkal Tárkonyos marhacsoda Hozzávalók 1 tasak bolognai spagetti alap ízlés szerint húskocka 80 dkg marhacomb 3 gerezd fokhagyma 1 szál póréhagyma 20 dkg laskagomba fél köteg tárkony 1 dl száraz fehérbor 1 dl étolaj ízlés szerint só ízlés szerint őrölt fekete bors A marhacombot megmossuk, besózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, majd forró olajban elősütjük. Ráöntjük a csomómentesen kikevert bolognai alapot. Frissen vágott tárkonnyal, áttört fokhagymával, füstölt hús kockával ízesítjük. Az előkészített húsunkat fóliával lefedve közepesen forró sütőben sütjük két órát. Közben a megtisztított, megmosott, felkarikázott póréhagymát a laskagombával fehérborban megpároljuk. Mikor a hús megpuhult ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A megmaradt pecsenyelevet összeforraljuk a zöldségekkel, majd az egészet a húsra halmozzuk. Sült hagymás burgonyával és pirított cukkínivel körítjük. Forrás: