Rózsás muffin recept 2013-06-10 Diéta Megosztás: Tweet A muffin sütés a megfelelő alaptésztával nem is olyan nehéz feladat. A receptet a különleges hozzávalókkal lehet igazán megbolondítani. Süssünk rózsás muffint! A muffin már hazánkat is meghódította, egyre többen sütnek otthon saját recept alapján muffint. Most egy újdonságot szeretnénk olvasóinkkal megosztani a rózsás muffint, amely nem csak szép, de nagyon finom is. Hozzávalók 12 darabhoz: – 15 dkg liszt – 15 dkg rama – 15 dkg cukor – 2 tojás – 1 dl tej – 3 teáskanál rózsavíz – 3 teáskanál sütőpor – 1 zacskó cukormázpor – só Elkészítés: Elsőként készítsük elő a muffinsütőt, béleljük ki a papírokkal, majd melegítsük elő a sütőt180 fokra. Egy nagyobb tálba tegyük bele a vajat, majd keverjük ki habosra a cukorral, egy kanál illatos rózsavízzel, és egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, a sót, majd kissé keverjük össze a tál tartalmát egy fakanállal, végül a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a másik tál tartalmához. Ha a tészta esetleg túl sűrű lenne, adhatunk mellé még pár kanál tejet. Az így elkészült tésztát kanalazzuk bele a muffin formákba, majd kb. 20-25 percig süssük 180 fokon a sütőben. Amikor a muffinok elkészültek, és kissé kihűltek, kenjük meg a tetejüket, rózsaszínű cukormázzal, sőt nyáron rózsaszirmokkal is díszíthetjük. Forrás: