Petrezselymes halpogácsa recept 2013-09-16 Diéta Megosztás: Tweet Jöjjünk össze barátinkkal egy kis falatozásra! Ehhez szeretnénk most egy igen különleges recepttel szolgálni! Hozzávalók (4 főre) 1 nagy zsemle 3 evőkanál tej 400 g fehér halfilé kiszálkázva, bőre nélkül 1 nagy tojás 3 evőkanál parmezán sajt, lereszelve 1 evőkanál felaprózott petrezselyem só és frissen őrölt bors 3 evőkanál sima liszt extraszűz olívaolaj 1 késhegynyi csili Elkészítés: Tegyük a robotgépbe a kenyeret, locsoljuk meg a tejjel és turmixoljuk össze! Adjuk hozzá a halat és keverjük tovább, majd tegyük bele a tojást, a parmezánt, a csilit és a petrezselymet! Sózzuk, borsozzuk és keverjük simára! Formáljunk belőlük érméket, forgassuk őket lisztbe, majd rázzuk le róluk a felesleget! Forrósítsunk fel 90 ml olajat közepes tűzön, majd süssük ki benne a pogácsákat! Papírtörlőn csöpögtessük le őket! Forrás: