Halfilé en papillote(papírban)

A halételek, maga a hal az egészséges étkezés elengedhetetlen része. A halat gyakran fogyasztó népcsoportoknál, kisebb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása.

Hozzávalók 2 fő részére

2 halfilé (itt: süllőfilé)

3 közepes szál sárgarépa

½ póréhagyma

2 evőkanálnyi vaj

½ dl száraz fehérbor

sókristály

2 ek olívaolaj

Egyéb

2 ív sütőpapír

halfileenpapillote640

Elkészítés

A különleges halas fogáshoz a sárgarépát és a póréhagymát julienne-re (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk, és némi olívaolajon serpenyőben néhány percig pároljuk (közel sem kell puhára sütni a zöldségeket, hiszen még a batyuban is puhulni fognak a sütőben).

A sütőpapír ívekből (lehető legnagyobb) köröket vágunk, széleiket felhajtjuk.

A sütőpapír körök egyik oldalára teszünk a párolt sárgarépából és póréhagymából, meglocsoljuk fehérborral, és ráfektetünk egy-egy halfilét. Erre jönnek a vajforgácsok, végül az egészet finoman meghintjük sókristállyal.

Az üresen hagyott sütőpapír részt ráhajtjuk a halra, a széleiket összefogva batyut képezünk.

A két batyut tepsire helyezzük és forró (kb. 190 fokos) sütőbe tesszük úgy 10-15 percre. (A sütési idő a halfilé nagyságától, vastagságától függ.)

 

További NoSalty.hu receptek

ceklalevesns sultalma uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www5

Céklakrémleves >>

Fahéjas sült alma vörösáfonyás dzsemnel >>

További receptek >>

Forrás: