Narancsos kalács húsvétra! 2013-03-26 Diéta Megosztás: Tweet A húsvéti ünnepre érdemes kipróbálni ezt a finom és különleges narancsot, kalácsot, amely reggelire-ebédre vagy uzsonnára is kitűnő. Hozzávalók 5db tojás 25dk margarin 10dk porcukor 15dk kristálycukor 30dk liszt fél csomag sütőpor 1cs vaníliás cukor 10dk cukrozott narancshéj 10dk mazsola 1 narancs reszelt héja 1 citrom reszelt héja Elkészítés A margarint habosra keverjük a porcukorral, a narancs és a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, a mazsolát, és a cukrozott narancshéjat. Lágy habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral. Először csak egyharmadát keverjük bele, majd hozzáadjuk a többit is, a margarinos alaphoz. Belerakjuk a liszt, sütőpor keverékét, és csomómentesre keverjük. Egy papírral bélelt tortaformába tesszük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Sütés után porcukorral hintve tálaljuk. Forrás: