Müzli házilag?

A müzlit és az olajos magvakat a megfelelő arányban bármikor fogyaszthatod, sőt még a fogyókúrák alkalmával sem kell elhagynod őket.

  • 10 dkg zabpehely
  • 1,5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg magmix (dió, mandula, mogyoró, kesudió stb.)
  • 1 dkg napraforgómag
  • 1 ek dióolaj
  • 1 ek akácméz
  • maréknyi aszalt gyümölcs (mazsola, aszalt szilva/ sárgabarack/ vörösáfonya stb.)
  • Tálaláshoz
  • krémes natúr joghurt
  • friss gyümölcs (itt: gránátalma)

A házi müzli elkészítése 2-3 fő részére:

Foto:pixabay.com

 

A zabpelyhet, a magokat és a kókuszreszeléket sütőpapírral bélelt sütőlemezen egyenletesen szétterítjük. Megspricceljük dióolajjal, és mézet csurgatunk a tetejére. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt illatosra-ropogósra sütjük.

Diófélék, olajos magvak és aszalt gyümölcsök – helyük a kiegyensúlyozott étrendben és szerepük egészségünk megőrzésében.

Amit a diófélékről, olajos magvakról tudni érdemes

Megvárjuk, míg kihűl, átkeverjük és beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket. Tálkákba szedjük a müzlit, tetejére joghurtot kanalazunk, és friss gyümölcsöt halmozunk rá.

Forrás: https://napidoktor.hu/index