Így fagyasszuk le a diót és a mákot

Az ünnepek után megmaradt mákot és diót használjuk fel később, szuper lesz a sütibe, ha megfelelőképpen tároljuk őket. Íme a trükkje.

Ünnepek után megmaradt a mák és a dió? Elég volt most a sütiből, és nem szeretnénk azonnal felhasználni? Rakjuk el, isteni lesz egy hónap múlva, amikor mákos gubát ennénk, vagy diós kiflit készítenénk. Így lesz friss a két töltelék legközelebb. Most megtudhatjuk, mi a trükkje.

Így fagyasszuk le a diót

Egyszerű a folyamat, és később is friss maradhat. Ha már kinyitottuk a csomagolást és maradt belőle, amit nem használtunk fel a bejglihez, akkor tegyük fagyasztható edénybe. Légmentesen zárjuk le, vagy használjunk fagyasztótáskát. Mindkét esetben jól működik a levegő és nedvesség megtartása. Ne felejtsük el ráírni a fagyasztás dátumát, mielőtt betennénk. Ha már őrölt a dió, érdemes elfogyasztani, felhasználni. A feldolgozatlan dió finom ízű lesz, miután megolvasztjuk. A dió képes felvenni a közelében tárolt ételek szagát is. Így nagyon hasznos a jó tárolóedény, hiszen az megvédi a fagyasztóban lévő más ételek ízeinek elnyelésétől.

Fotó: 123rf.com

Mák fagyasztása

A mák igen kényes. Ezért mihamarabb érdemes lefagyasztani, légmentesen lezárva. Hónapokig eláll, azonnal használható, nem kell kiolvasztani, nem áll össze és így elkerülhetjük azt is, hogy megavasodjon és ehetetlenné váljon. Ha erre nincs lehetőség, hűtőben is eláll egy darabig, de érdemes rövid időn belül elfogyasztani.

Tipp: cukorral elkeverve tovább eláll a hűtőben a mák, de legyen légmentesen lezárva.

Foto:123rf.com

Forrás: ripost.hu

Mákos – almás bögrés sütemény recept

 
 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.