Gyökérkrémleves

A krémlevesek manapság nagy népszerűségnek örvendenek. A petrezselyem gyökeréből – fehérrépából – készült leves fokozza az emésztőrendszer működését.

6-8 közepes méretű petrezselyemgyökér

fél l zöldség alaplé

2 evőkanálnyi vaj

1 nagy ek akácméz

frissen őrölt bors

2 ek tejszín

gyokerleves480

Elkészítés 2 fő részére

A petrezselyemgyökereket meghámozzuk és karikákra szeleteljük. Egy lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk a fehérrépa-karikákat, átforgatjuk benne, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk.

Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. Végül botmixerrel pépesítjük, és némi tejszínt belekeverve selymesebbé tesszük. És kész is a tápláló zöldségkrémleves

 

További NoSalty.hu receptek

almas_pite_kicsit_maskepp
garnelathaicurryszoszban uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www30A

Almás pite másképp >>

Garnéla thai-curry szószban >>

További receptek >>

Forrás: