Gyökérkrémleves 2012-02-20 Diéta Megosztás: Tweet A krémlevesek manapság nagy népszerűségnek örvendenek. A petrezselyem gyökeréből – fehérrépából – készült leves fokozza az emésztőrendszer működését. 6-8 közepes méretű petrezselyemgyökér fél l zöldség alaplé 2 evőkanálnyi vaj 1 nagy ek akácméz só frissen őrölt bors 2 ek tejszín Elkészítés 2 fő részére A petrezselyemgyökereket meghámozzuk és karikákra szeleteljük. Egy lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk a fehérrépa-karikákat, átforgatjuk benne, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. Végül botmixerrel pépesítjük, és némi tejszínt belekeverve selymesebbé tesszük. És kész is a tápláló zöldségkrémleves További NoSalty.hu receptek A Almás pite másképp >> Garnéla thai-curry szószban >> További receptek >> Forrás: