Grillszezon

A grillszezon általánosan májustól kora őszig tart, ám idén a koronavírus világjárvány miatt az elmúlt évekhez képest hamarabb fordult a vásárlóink figyelme a szabadtéri ételkészítés felé.

“Az éttermek bezárásával egyre többen kezdték el a szokásosnál hamarabb az ételeket különféle grilleszközön elkészíteni. Ez a mi forgalmunkban is jól láthatóan megjelent, erre reagálva mi is nagyobb árukészletekkel töltöttük fel a profi és amatőr szakácsok számára az áruházakat” – mondta Nagy Szilvia kategóriamenedzser. Hozzátette: a Praktiker az értékesített termékek darabszámát tekintve a tavalyi évhez képest kommuláltan 10%-os növekedést realizált a szegmensben. Bizakodásra ad okot, hogy az eladott termékek darabszáma idén májusra közel 40%-os növekedést ért el előző évhez képest a kék-sárga barkácsáruházakban, illetve a webshopon.

A hálózatban jelenleg csaknem 150-féle grillezéshez, otthoni kerti sütés-főzéshez kapcsolódó eszköz kapható. A beton és kőgrillek mellett jelentős választék van faszenes és gázgrillekből is. Az elmúlt időszak újdonságai a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő smokerek, amelyek lehetővé teszik a húsok alacsony hőmérsékleten való „füstön sütését”.  Ezzel a módszerrel marhaszegy, sertés- és marhaoldalas, pulled pork, de akár egész csirke is remekül elkészíthető kis odafigyeléssel.

A kerti sütésekhez kiválóan használható minőségi eszközökből – például csipeszekből, rácsokból, nyársakból, tűzgyűjtő eszközökből – több mint 70-féle található a kínálatban. A vásárlásnál ma már egyre fontosabb szempont a használati kényelem. Ezért a grillezéshez, BBQ-hoz szükséges eszközök közül egyre keresettebb az elektromos grillgyújtó, amellyel kényelmes és gyorsan beizzítható a faszén. Az idei év új terméke az instant grillfaszén, amely az egyik legkényelmesebb tüzelőanyag: a begyújtástól fogva negyedórán belül már készen is áll a grillezésre.

Forrás: https://napidoktor.hu/index