Diétás mandulás sütemény 2021-04-16 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A túl édes sütemény helyett, készítsen inkább diétás, alacsony cukortartalmú süteményeket, amelyek anélkül is finomak, hogy teleszórná a tetejüket porcukorral. Például a mandulás süteményt egyszerű elkészíteni, kevés cukrot tartalmaz, mégis nagyon finom. Hozzávalók: 5 evőkanál vagy 75 gramm margarin másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor 1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat 1 kis tálnyi liszt nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna 1 csipet tisztított borkő 32 szem mandula A túlsúly cipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki plusz kilókkal küzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést. Túlsúly és kifulladás: a plusz kilók elfedhetik a nehézlégzés valódi okait Elkészítés: Egy közepes méretű tálban keverje össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverje hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. Kevergetés közben fokozatosan adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet. A masszából gyúrjon 1,25 centis gömböket, helyezze őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítssa szét őket. Díszítse a süteményt egy-egy szem mandulával. Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Süsse a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete. A sütőből kivéve 3 percig hagyja állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni. Szolgálja fel az asztalnál, és élvezze az ízeket. Forrás: https://napidoktor.hu/index