Decemberig minimum 3 kg mínusz a káposztával

Ha igazi téli vitaminbombára vágysz, akkor csakis a káposztafélék jöhetnek szóba. De nem ez az egyetlen érv, amiért érdemes ősszel káposztadiétát tartanod: ha szeretnél gyorsan ledobni pár kilót, akkor nem hagyhatod ki ezt a zöldséget az étrendedből. 

káposzta

Foto:123rf.com

A fejes káposzta a vitaminokon túl rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például vasat és kalciumot, de emellett a benne lévő mustárolaj antibakteriális hatása is erősíti a szervezetedet. A káposzta segíti a test méregtelenítő munkáját és a felesleges víz kiürítését, így sokkal hamarabb meglátszódik az edzések eredménye. Alacsony kalóriatartalma miatt kiváló fogyókúrás étel, hiszen rengeteg elemi rostot és tápanyagot tartalmaz. A káposztadiéta emellett egyáltalán nem unalmas, hiszen ezt a zöldséget rengetegféleképpen elkészítheted: fogyaszthatod nyersen, savanyítva, és levesként is. A legismertebb a káposztaleves diéta; mutatjuk, hogyan készítsd el ezt a fogyasztó finomságot.

Foto: 123rf
 
 

Káposztaleves

 
 

Hozzávalók:

 
  • fél fej káposzta
  • két kisebb kockára vágott zeller
  • egy fej apróra vágott hagyma
  • három szál kockára vágott répa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 liter csirke-alaplé
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  • Egy lábasban, forró olajon párold roppanósra a zellert, a hagymát és a répát, majd add hozzá a fokhagymát és a csirke-alaplevet is. Mehet bele a paradicsom és a és a káposzta is.
  • Forrald fel, majd kis lángon addig főzd, míg a káposzta meg nem puhul. A végén add hozzá a fűszereket.
 
 

Káposztaleves-diéta

Foto:pixabay.com
 

A hétnapos kúra végére látványos lesz az eredmény, ráadásul koplalnod sem kell, hiszen a káposztalevesből annyit ehetsz, amennyi csak jólesik. Ne feledkezz meg a rendszeres vízivásról, hiszen csak a kellő folyadékmennyiség bevitele mellett lesz teljes a méregtelenítés. Ha sportolsz, ezekben a napokban kíméld magad, ne fáraszd ki magad teljesen.

1. nap:

Egész nap egyél gyümölcsöt, de arra figyelj, hogy kerüld a magas cukortartalmúakat, például a banánt és a szőlőt. Reggelire egyél egy almát, ebédre egy nagy adag gyümölcssalátát és a káposztalevest, estére pedig ugyanezt.

2. nap:

Fogyassz sok zöldséget: kezdd a napot héjában sült burgonyával vagy édesburgonyával, délben folytasd káposztalevessel és sült vagy párolt zöldségekkel, este pedig legyen ugyanez a menü. Fontos, hogy a kukoricát hagyd ki az étrendedből.

3. nap:

Ezen a napon bátran ehetsz zöldségeket és gyümölcsöket is, de arra figyelj, hogy maradjon ki a banán, a szőlő, a kukorica és a krumpli. Ebédre és vacsorára egyél káposztalevest.

 

4. nap:

Ez a nap a banáné és a tejtermékeké, jöhet a turmix és a joghurt reggelire, és persze a déli és esti káposztaleves.

5. nap:

Fogyassz sok fehérjét ezen a napon, halat és sovány húst például; de emellett a paradicsom legyen a főszereplő. Reggel jöhet egy kis pulykasonka paradicsommal, délben és este pedig a káposztaleves után roston sült hús vagy hal, és egy kis paradicsomsaláta.

6. nap:

A főszereplő a hús, a hal és a mindenféle zöldség – és természetesen a déli és esti káposztaleves.

7. nap:

A káposztadiéta utolsó napján gyümölcsök, zöldségek és frissen facsart gyümölcslevek is kerülhetnek az asztalra a káposztaleves mellé.

Egy kis káposzta a rendes bélműködésért!

Forrás: Napidoktor.hu