Beszéld magad vékonyra!

A dietetikusok szerint a fogyókúra sikeres kimenetelét sokban befolyásolja az, ahogy az emberek beszélnek az életmódváltásról másoknak és saját maguknak.

Nem szabad azt mondani, hogy kell, vagy kellene. Aki azt mondja, hogy: “Nem lenne szabad sült krumplit ennem”, vagy “Muszáj bekapnom egy falat csokit”, úgy fogja érezni, hogy nincs kontrollja az események felett. Ha ehelyett azt mondja, hogy “inkább” otthagyom az ételt, akkor több erőt és kevesebb bűntudatot fog érezni. Kerülni kell a “fogyókúra” kifejezést. A helyes táplálkozásra inkább tartós életmód-váltásként kell tekinteni. A helyes megfogalmazás például: “Megváltoztattam az étkezési szokásaimat.” “Már egészségesebben táplálkozom.”

Helyes önértékelés

Senki sem mondja a legjobb barátjának, hogy gyenge, csúnya vagy rossz ember, csak mert a súlyával küszködik. Saját magát is pozitív megerősítésekkel kell támogatnia.12764Nincs helye a mindent vagy semmit elvnek

Egyetlen darabka sütemény nem teszi tönkre az egész fogyókúrát. Hasznosabb a realista gondolkodás a katasztrófa-elméletnél. Egy süti még nem a világ vége.

Az evés ne jutalom legyen

A sütemény ne kárpótlás legyen egy rossz nap végén. Aki általában egészségesen táplálkozik, a finom íze miatt egyen néha egy kis nyalánkságot.

Összpontosítás a múltbéli sikerekre

Végig kell gondolni, hogy a korábbi fogyási kísérletek során mi működött. Másokat is be kell vonni a célokba

Büszkének kell lenni az egészségre való törekvés miatt, nem pedig szégyellni azt.

Az élet napos oldala

Az egy kiló fogyás az nem ?csak? 1 kiló. Az pontosan egy kilónyi siker, és minden a legjobb úton halad.

Drukkolás

Először biztos nagyon kínos érzés, de hasznosak a tükör előtt hangosan kimondott megerősítő mondatok, mint például: ?Le tudok fogyni annyit, amennyit szeretnék.?

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.