Abs diéta

Az Abs diéta egy 6 hetes tervet foglal magában, ami kombinálja táplálkozást és a testmozgást. A diéta alapját képezi 12 féle energiát adó fő étel.

A diéta lényege, hogy intenzív training-gel, aerobic-kal épüljenek az izmok és egyensúlyban tartsa a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat.

A diéta David Zinczenko nevéhez fűződik. Zinczenko kövér kis gyermek volt 14 éves korában, sokat tanult a fitnessről és a táplálkozásról.

A diéta nevének ellenére (abdominal fats = hastáji zsírok) nem kifejezetten a hastáji izmokra koncentrál. A gyakorlatok segítenek a szervezetnek elégetni a zsírtöbbletet. Ha egy embernek a zsír feleslege a köldöke körül rakódik le, na onnan fog a legtöbb zsír elégni. Az Abs diéta gondoskodik a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról és rostokról a jó egészség érdekében, és miközben építi az izmokat, a zsírégető folyamatok megindulnak.

David Zinczenko szerint ? elsődlegesen zsírpárnák tűnnek el ? miközben egyre izmosabbak leszünk, egyre laposabb lesz a hasunk és izmaink az is nőnek. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy erősebb lesz az általános- és szexuális egészségünk is.

Az első két hétben ezzel a diétával le lehet adni akár 5-6 kilót is és a következő két hétben akár még 3-4 is leesik.

A diéta két részből áll: gyakorlatokból és táplálkozásból.

A diéta fő szabályai:

– étkezz 6-szor egy nap,

– gyakran igyál, de rostosat vagy turmixot (tudd mit lehet és mit nem inni),

– ne számold a kalóriákat (mert az elveszi a fókuszt a diétáról),

– egyszer egy héten egyél annyit, amennyit szeretnél egy étkezésre,

– fókuszálj az Abs diéta 12 fő ételére.6328A diéta a követőinek nagyon ajánlja hogy 6-szor egyenek naponta, mivel segít megtartani a test energia egyensúlyát – ahogy a tudósok fogalmaznának. Így egy órán belül elveszthetsz  épp ugyanannyi kalóriát, amennyit magadhoz veszel. Zinczenko azt javasolja, hogy az étkek a következőek legyenek: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, és esti harapnivaló.

Inni a következőket lehet : alacsony zsírtartalmú tej és joghurt összemixelve különböző gyümölcsökkel. Napi 8 pohár víz ajánlott. Az alkohol egyáltalán nem ajánlott a diéta alatt.

A 12 fő étel a következő:

– mandula és egyéb magok (nem ízestett)

– babok (kivéve a sült) és egyéb hüvelyesek

– zöld zöldségek, (a spenót, brokkoli, kelbimbó, és spárga)

– alacsony zsírtaltalmú tejtermékek

– instant zabkása, (nem édesített és nem ízesített)

– tojás

– sovány húsok (pulyka, csirke, hal, és marha)

– oliva olaj

– teljes kiőrlésű kenyér és gabonafélék

– fehérje porok

– és bogyós gyümölcsök

Ezen kívül még a következőket enni: almát, avokadót, banánt, szószokat, barna rizst, kanadai bacont, citrus féléket, és -leveket, foghagymát, lencsét, gombát, dinnyét, teljes kiőrlésű tésztákat, barackokat, borsót, borsot, teljes kiőrlésű perecek, -ropi, kagylóféléket, édes burgonyát, paradicsomot.

A gyakorlatok ugyanolyan fontosak a diétában, mint az, hogy mit eszel. Mindig melegíts be a gyakorlatok előtt 5 percig.

– Erősítő gyakorlatok ? az egész testre kiterjedően, háromszor a héten. 20-25pig.

– Szíverősítő gyakorlatok ? kétszer a héten az erősítő gyakorlatok között. Ezek olyan tevékenységek, mint: biciklizés, futás, úszás, lépcsőzés, élénk sétálás, ugrókötelezni. 20?30pig.

Hasizom gyakorlatok: kétszer háromszor egy héten csináld ezeket, az erősítés előtti napokon. 10?12p6329Egyszer a héten ne végezz gyakorlatokat.

Az Abs diétának az elsődleges célja, hogy segítsen, főleg a férfiaknak lapos, erős hasat kialakítani, hogy látszódhasson a ?hat kocka?. a diéta támogat abban is, hogy megtartsunk egy egészséges súlyt és életvitelt. Ezzel a diétával meghosszabbíthatod az életed illetve megelőzhetsz egyes betegségeket, mint a rákot, a szív problámákat, magas vérnyomást, a cukrot. Mivel ezek a betegségek általában a túlsúly miatt keletkeznek.

Figyelem!

Azok, akiknek magas a vérnyomásuk vagy kerülni szeretnék a sót, – figyeljenek rá, hogy a 12 fő étel ne konzerves és fagyasztott ételek legyenek, mert sok benne a nátrium.

Azok, akik allergiásak valamire, és szív vagy izületproblémákkal küzdenek, konzultáljanak orvosukkal.

Forrás: