Még a bili előtt

Pelenkák széles típus- és méretválasztékban fellelhetőek, ám két nagy csoportjuk van: a hagyományos textilpelenka és az eldobható pelenka.

Mielőtt a baba megérkezik, érdemes eldönteni, hogy milyen pelenkát fogunk használni. Ezt több tényező befolyásolhatja. Elsősorban a rendelkezésünkre álló idő és pénz, a mosási és szárítási lehetőségeink, életvitelünk.

Bármilyen pelenkát is használunk, a pelenka-csere és a baba popsijának megtisztítása azonos technikát igényel.

Reggel a napot tisztába-tevéssel kezdjük. Minden szoptatás illetve etetés előtt tegyük tisztába a babát, valamint ha azt észleljük, hogy a baba bekakilt. Este mindenképpen tisztába-tevés után tegyük le a csecsemőt.6042Alakítsunk ki egy olyan helyet, ahol kényelmesen, hajolgatás nélkül tudjuk tisztába tenni a babát. Előre készítsünk oda minden szükséges kelléket, mielőtt elkezdenénk a műveletet, mert pelenkázás közben nem hagyhatjuk magára a babát, még pillanatokra sem. Győződjünk meg róla, hogy a szoba hőmérséklete megfelelő a baba levetkőztetéséhez.

Általában elegendő a baba popsiját olajos törlőkendővel vagy vattával letörölni, azonban ha szükséges, mossuk is le.

Milyen pelenkát használjunk?

Vannak szülők, akik a növekvő mosási költségek, a többlet munka- és időigényessége ellenére a textilpelenkára esküsznek. Ha emellett döntünk, akkor legalább 2 tucat un. Tetra -pelenkát kell beszereznünk. Emellett pelenka-védőre, gumibugyira is szükségünk van.

Ma már elenyésző a textilpelenkát használók száma. A legtöbb szülő inkább az egyszer használatos pelenkát választja. Ezek különböző méretben, formában és minőségben kaphatók. Használatuk kényelmesebb, eldobhatók.
6043Az ilyen pelenkák nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek. A jó borítóanyag a vizeletet átengedi, de önmaga nem nedvesedik, így a baba bőrével csak száraz felület érintkezik, még akkor is, ha a pelenka már megtelt a vizelettel.

Mivel a baba gyorsan gyarapodik, a legkisebb méretből nem kell túl nagy mennyiséget beszerezni. Fontos, hogy a pelenka mérete megfelelő legyen, jól idomuljon a baba testéhez.

Éjszakára a baba és a saját nyugalmunk érdekében is fontos, hogy nagyobb nedvszívó-képességű pelenkát használjunk.

A reklám elkerülése végett itt nem soroljuk fel a különböző típusú nadrág-pelenkákat. A bő választék miatt mindenki találhat a pénztárcájának és ízlésének megfelelő, egyszer használatos nadrág-pelenkát.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.