Azt eszem, amit anyu…

A fogyókúrázó anyák lányai, hajlamosabbak a táplálkozási zavarokra, állapította meg egy tinimagazin felmérése.

A felmérés során 512 kamaszlányt kérdeztek ki, az átlagéletkoruk 14 év volt. Elmondták, hogy az anyák drámai módon befolyásolják az önértékelésüket. Úgy érzik, káros hatással van rájuk az anyjuk fogyókúrája és az ételekhez való hozzáállása. Az eredmények alapján, a lányok 6%-a szenved táplálkozási zavaroktól, mely a 10%-ot is eléri azok körében, akiknek az anyja fogyókúrázik.

A Sugar c. tinimagazin tanulmánya azt is kimutatta, hogy a tinédzser lányok 9%-a ismerte el folyamatos diétáját. Ott, ahol a család megjegyzéseket tesz a testsúlyukra, ez az arány 24 % is lehet!

za0jia8h6

,,Logikus, hogy az otthon nap, mint nap tapasztalt felfogás az ételekről és a testalkatról, erőteljesebb hatást ér el, mint bármi, amit a lapokban írnak." – mondta a folyóirat szerkesztője, Annabel Brog. ,,Sok lány érzi úgy, hogy a saját testsúlyáért folyamatosan aggodalmaskodó édesanya gyakorolja rájuk a legnagyobb hatást." – tette hozzá.

Amanda Hills pszichológus szerint, a gyerekek a szüleiket figyelve sajátítják el a viselkedésformákat. ,,Az étel probléma lesz abban az esetben, ha az anya nem ül le a családtagokkal vacsorázni, vagy magának külön készít ételt." – mondta.

,,A fogyókúrázó szülő néhány ételre azt mondja, hogy rossz, ami az ételhez való egészségtelen viszonyulást eredményezheti. Ha a könnyen befolyásolható tinédzser előtt folyton kritizáljuk önmagunkat, ők is utánozni kezdhetnek bennünket." – tette hozzá.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.