Nedves álmok kamaszkorban

Ébredés után nedves és ragad a pizsama? Kétségbeesés helyett nyugtázhatjuk, hogy a kamaszkor minket is elért.

A kamasz fiúk álmukból ébredve, meglepődve tapasztalhatják, hogy az alsónadrág, vagy a pizsama nedves és ragacsos. Akivel ez nem először fordul elő, biztosan nem esik kétségbe, hiszen aggodalomra valóban nincs ok, ez nem betegség, csak pubertás. A nedves álmoknak természetes okai vannak, és most kiderül, hogy pontosan minek köszönhető mindez!

Éjszakai ejakuláció

A kamaszkorban lévő fiúknál spontán magömlés, alvás közben is bekövetkezhet. Általában szexuális álmok során, amire a tini felébredve nem mindig emlékszik, csak a nedves végeredmény mutatja, hogy vadabb utakra kalauzolta az álom manó. Az éjszakai ejakulációnak nem feltétele a maszturbálás, a sperma fizikai izgatás nélkül távozik a hímvesszőből. A szituáció bár kellemetlen lehet, teljesen természetes.

Tesztoszterontól duzzadva

A kamaszkor alatt a szervezet termelni kezdi a férfi nemi hormont, a tesztoszteront. Ez azt jelenti, hogy a fiú lassan férfivá érik, hiszen ettől kezdve képes megtermékenyíteni a petesejtet spermájával, tehát teherbe tudja ejteni az ugyancsak érett korba lépett kamasz lányokat, nőket.

puszi1

A tesztoszteron termelődése ezentúl számos módon befolyásolja a szervezetet, és a testfelépítést is. Hatással van a szexuális teljesítőképesség növekedése mellett az izomtömeg kifejlődésére, kihat az energiaszintre, és az agy működésére, erősíti a csontokat, illetve többek között az anyagcserére is hatással van.

Mit tehetünk a nedves álmok ellen?

Talán kétségbeejtő a válasz, de a folyamat ellen tenni nem lehet. A kamaszkorba érve a tesztoszteron termelődésével együtt, az éjszakai ejakuláció nem zárható ki. Még abban az esetben sem kell aggódnia a szülőknek, vagy a kamasz fiúnak, ha a spontán magömlés akár hetente többször is bekövetkezik. Egyénenként eltérő, hogy ki, hányszor él át nedves álmokat, sőt olyan tinik is vannak, akik sosem ébrednek ragacsos pizsamában.

Nem kell szégyenkezni!

Ha az álmok, vagy azok következményei kellemetlenül érintenek, találj valakit, akivel megoszthatod a problémádat, és felteheted a kérdéseidet! Lehet ez egy doktor, a szüleid, egy idősebb testvér, vagy egy rokon, akiben megbízol. A legfontosabb, hogy tudd, ebben semmi rendellenes nincs!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.