Ne éhezz – légy vékonyabb akár 20 kilóval 90 nap alatt!

Hamarosan itt a tavasz, és még mindig azon rágódsz, hogyan szabadulj meg néhány kilótól? Van egy egyszerűbb mód is a koplalásnál…

Akár húsz kilót is ledobhatunk a már talán többször hallott, kilencven napos diéta segítségével. Előnye, hogy nem kell minden finomságról lemondani, nem mindegy viszont, mikor esszük őket.

Az egyre népszerűbb 90 napos diétát amerikai sportdoktorok fejlesztették ki. Természetes fogyást idéz elő és mellékhatásai sincsenek. A közel három hónap alatt akár 15-20 kilótól is megszabadulhatunk. Ha ennél kevesebb kilót szeretnénk leadni, hamarabb is leállhatunk a fogyókúrával.

A reggeli minden nap legyen ugyanaz: némi gyümölcs (két alma vagy körte, barack, maroknyi eper, málna, stb.) A diéta alatt a fehérje-keményítő-szénhidrát és a gyümölcs napok váltakoznak. A sorrendet azonban nem szabad felcserélni. 1785Fehérje-nap

Ebédre fogyasszunk főtt vagy sült húst, 3 szeletet (kb. 20 dkg) Hús helyett ehetünk három főtt tojást, sülve vagy főve, vagy akár sajtot is. Egy szelet kenyeret, salátát minden mennyiségben, de olaj nélkül. Az ebéd után 2 dl levest is ehetünk, persze levestészta nélkül.

Vacsorára ugyanezt fogyasszuk, leszámítva a levest. Ne feledjük, hogy sajtot és tejet csak ezen a napon fogyaszthatunk.

Keményítő-nap

A zöldségek minden fajtája jöhet (bab, borsó, sárgarépa, burgonya) Főzzük meg őket. Só, ketchup, konyhai fűszerek, paradicsomszósz is használható. Egy kis szelet kenyér és fűszerezett saláta is kiegészítheti az ebédet.

Vacsorára is a felsoroltakat együk, de kisebb mennyiségben.1786Szénhidrát-nap

Ebédre főtt tésztát együnk, ízesítve, fűszerezve – lehet az ketchup-os pizza, szósszal borított spagetti. Vacsorára két kisebb szelet sütemény, jégkrém fogyasztható, és egyenesen kötelező a csokoládé!

Gyümölcs-nap

A legnehezebben kivitelezhető, de nem vészes…A nap folyamán csak és kizárólag gyümölcsöt fogyaszthatunk, azt pedig korlátlan mennyiségben.

Elengedhetetlen tudnivalók a fogyókúrához

A 90 napos diéta időtartama alatt egyszer a hónap során víz-napot is kell tartani. Ez egy gyümölcs-nap után következzen, és utána rögtön a fehérje-nappal folytassuk a diétát. Kávét és teát fogyaszthatunk minden nap, de természetesen cukor és tej nélkül.

A fogyókúra végeztével visszaállhatunk normál étkezési rendünkre, azzal a kikötéssel, hogy reggelire még egyszer 90 napon át csak gyümölcsöt fogyaszthatunk. Ha ez idő alatt még három kilót leadunk, azt jelenti, hogy a várt változások végbementek a testünkben. Ennek köszönhető, hogy a 90 nap után nem jönnek vissza ránk a leadott kilók.

Fontos tudni azt is, hogy nem szabad semmit kihagyni a diétából, minden felsorolt ételnek megvan a maga szerepe abban, hogy a folyamat működjön.

Akinek magas a vérnyomása, egyeztessen orvosával a diéta megkezdése előtt.

 

Forrás: