3 napos tonhal diéta!

Nem újdonság, hogy a halételek segítenek a fogyásban – a tonhal az egyik legegészségesebb és legfinomabb, amellyel eredményt érünk el. Lássuk, hogyan!

A tonhal diéta igen kalóriaszegény étrendet biztosít azoknak, akik gyors fogyást szeretnének elérni. Úgy hírlik, aki betartja a diétát, akár 4-5 kilót is lefaraghat, ám a súlycsökkenés átmeneti: sokan visszahíznak pár nap után. Mégis, a tonhal diéta ideális lehet, ha az esküvő, a születésnap, a buli vagy randi, amin részt veszünk, néhány nap múlva lesz, és természetes úton hatásos eredményt szeretnénk. Rövid távú, egyszerű és kényelmes.

A diéta egyik fő alkotóeleme a tonhal. A fogyókúra méregtelenítést és koleszterinszint-csökkenést is ígér, habár bizonyíték nincs erre. Eredete ismeretlen – de tény és való, hogy a három napos tonhal diéta népszerű. Már 1985 táján érdeklődtek iránta az emberek. Sokan úgy hitték, hogy az étrendben megengedett ételek által kiváltott kémiai reakció a diéta titka, de erre sincs bizonyíték. Szakértők szerint az alacsony kalóriabevitel a lényeg.

Fontos, hogy a 3 napos tonhal diétát ne kövessük ennél a három napnál hosszabb ideig. Aki ezt szeretné tenni, mindig tartson a fogyókúrák közt 4-5 napos szünetet! A szünet idején lehet egészséges étrendet követni, alacsony kalóriás élelmiszerekkel, kiegyensúlyozott étkezéssel. A lehetséges mellékhatások miatt a szakértők mégsem javasolják a hosszas tonhal diétázást.

De miről is szól a 3 napos tonhal diéta?

Természetesen fő étele a tonhal. Pirítós, gyümölcsök, feketekávé, zöldség, fagyi, keksz és túró, valamint zsírszegény mogyoróvaj és cukorpótlók is használhatóak. Fogyaszthatók mellé gyógynövények, só, ecet, citrom, mustár, szószok – így pl. paradicsomszósz, ketchup, Worcestershire szósz, szójaszósz. Csak a diétában szereplő italok megengedettek – vagy az azokhoz hasonlók, és persze fontos, hogy sok vizet kell inni!

1.nap

Reggeli

Fekete tea vagy kávé (cukor nélkül vagy édesítőszerrel) vagy víz; gyümölcslé vagy 1/3 grépfrút; 1 szelet pirítós (1 evőkanál mogyoróvaj megengedett)

Ebéd

1 szelet sima pirítós, ½ csészényi tonhal, víz, diétás üdítő, vagy fekete tea/kávé (édesítőszerrel),

Vacsora

Kb. 85 gramm sovány hús (hal/csirke), 1 csésze zöldbab, 1 csésze reszelt sárgarépa, 1 közepes alma, víz vagy fekete tea/kávé (édesítőszerrel).

2.nap

Reggeli

Fekete tea vagy kávé (édesítőszerrel) vagy víz; 1 tojás (omlett, keményre főzött vagy lágy tojás); 1 szelet pirítós, 1 banán.

Ebéd

1 csészényi tonhal vagy túró, 5 sós keksz, víz, diétás üdítő vagy fekete tea/kávé (édesítőszerrel).

Vacsora

2 hot-dog vagy marhahús pogácsa, 1 csésze káposzta vagy brokkoli, ½ csésze vágott vagy reszelt sárgarépa, ½ csésze cukormentes vanília fagyi; víz vagy fekete kávé/tea (édesítőszerrel).

3.nap

Reggeli

Fekete tea vagy kávé (édesítőszerrel), vagy víz; 5 sós keksz; 28 gramm cheddar sajt, 1 alma.

Ebéd

1 keményre főtt tojás egy szelet pirítóssal; víz, diétás üdítő vagy fekete tea/kávé (édesítőszerrel).

Vacsora

1 csészényi tonhal; 1 csészényi karfiol; 1 csészényi sárgarépa; 1 csészényi dinnye; ½ csésze cukormentes vanília fagyi; víz, fekete tea vagy fekete kávé (édesítőszerrel).

Megcserélni, megvariálni a tonhal diétát nem lehet. De helyettesítésekre van lehetőség. Lássuk, milyen ételt mivel lehet szükség esetén helyettesíteni:

Tonhal – túró; grépfrút – narancs; brokkoli – karfiol; fagylalt – joghurt; sárgarápa – cékla; hús – tojás vagy tofu; keksz – pirítós.

A 3 napos tonhal diéta egy héten csak egyszer végezhető. Hogy visszahízik-e a diéta után valaki és mennyit, az csakis attól függ, milyen étrendet követ utána. Tartsuk észben, hogy egy kiegyensúlyozott étrend és rendszeres mozgás sokkal többet segíthet szépnek és fittnek maradni, mint a gyors fogyókúrák!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.