Farsangi finomságok: karamelles alma 2013-01-18 Diéta Megosztás: Tweet A karneváli hangulatban ajánlunk egy könnyen elkészíthető finomságot: karamelles alma. Ezt az igazán téli, farsangi finomságot minden gyermek kedvelni fogja! Hozzávalók – 4 nagy piros alma – 16 hosszú pálcika – 200 g cukor – 100 g vaj – 1,5 dl tejszín – 2 bögre aprított dió vagy mogyoró – 1 tábla félédes csokoládé apróra reszelve Elkészítés 1. Az almákat alaposan mosd meg és szárítsd meg. A szárakat távolítsd el, vágd négybe, majd vágd ki a magházakat. Minden egyes almadarabot szúrj fapálcikára. 2. A cukrot öntsd bele egy serpenyőbe és olvaszd addig, amíg szép, aranyszínű szirup nem lesz belőle. Ekkor add hozzá a vajat, és forrald tovább. Amikor már bugyborékolva forr, öntsd hozzá a tejszínt, alaposan keverd el, és hagyd ismét felforrni. 3. A kész masszába egyenként mártsd bele az almadarabokat. Miután picit megdermedt, mártsd bele a dióba vagy a mogyoróba, majd a csokireszelékbe. Ha még meleg a csokoládé szépen rá fog olvadni. 4. Az elkészült finomságokat helyezd egy tálcára a pálcikákkal felfelé fordítva. A hűtőszekrényben akár napokig is eltarthatod, tálalás előtt azonban 15 percig tartsd őket szobahőmérsékleten. Farsangolásra fel! Forrás: