Makaróni saláta kalóriák nélkül!

A makaróni salátát rengetegen imádjuk. Íme egy egészségesebb, könnyebb recept, amely kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz

A makaróni saláta bárhol megállja a helyét. Egy családi pikniken, esetleg baráti grillezésen vagy akár egy egyszerű könnyű ebédként. A hozzávalók olcsón beszerezhetőek, könnyű az elkészítés, az állaga lágy, krémes, amit mindenki garantáltan szeretni fog!

Sajnos az valóban igaz, hogy mivel tésztasaláta bizony gazdag szénhidrátokban. Egy adag körülbelül 370 kalóriát tartalmaz és 22 gramm zsírt, így nem éppen ideális választás egy fogyókúra vagy diéta alkalmával. Íme néhány tipp, amivel egészségesebbé teheted ezt az ínycsiklandó ételt!

1 tipp: Használj teljes kiőrlésű tésztát!

Ugyan nem tartalmaz kevesebb kalóriát, viszont rengeteg rostot igen, aminek energiatartalma lassan szabadul fel, így jótékony hatása több órán át tart. Hamar kitisztul a szervezetből, és teltség érzetet okoz!

recept_doboz29

2. tipp: Rengeteg zöldség

Bármilyen zöldséget, amit kívánsz nyugodtan tegyél bele! Sokkal egészségesebb és táplálóbb lesz így a tésztád. A zeller és a hagyma mellé nyugodtan mehet, brokkoli, spenót, sárgarépa, ugyan is az ízt nem nyomják el, viszont még több tápanyagot juttat a szervezetedbe.

3. tipp: Gondolj a majonézre

Vitathatatlanul a legjobb része a majonézes alap! Válasszunk alacsony zsírtartalmú majonézt, de akár otthon magunk is elkészíthetjük ízlés szerint. Keverd össze csökkentett zsírtartalmú tejföllel. Ízesítsd kedved szerint borssal, oregánóval.

Jó étvágyat!

Forrás: