Egy korty vodka 2019-12-08 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A vodka egy általában színtelen, szokás szerint gabonából vagy burgonyából desztillált alkoholos italfajta. Orosz nemzeti ital, jelentése “vizecske”. A vodka remek koktélalap, mivel semleges ital és így a többi összetevő íz hatását hangsúlyozza. De tisztán, aperitifként is ajánlható, erősen lehűtve. A vodka egy általában színtelen, szokás szerint gabonából vagy burgonyából desztillált alkoholos italfajta. Az ital nevének jelentése víz, kicsi víz, vizecske. Az elnevezés nem véletlen, az ital tisztasága, színtelensége valóban hasonlít a vízére. A vodka szesztartalma általában 35 – 65 térfogatszázalék. Bár a vodkát legtöbben orosz italként ismerik, pontos eredetét azonban a mai napig homály fedi. Az ital létezéséről szóló első feljegyzések az 1400-as évek elején, a mai Lengyelország és Oroszország területén keletkeztek, és akkoriban a többi alkoholos italhoz hasonlóan, a vodkát is orvosságként alkalmazták. Önmagában is megállja a helyét, de az egyik legkedveltebb koktél alapanyag is. Semleges íze lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen gyümölcs vagy likőr partnere legyen egy koktélban. A vodka az egyetlen alkoholos ital, amelynek nagymennyiségű fogyasztása nem okoz komoly fejfájást, és nem érződik a leheleten. Tudtad? Noha a vodka elsősorban Oroszországban és Lengyelországban hagyományos ital, egy angol vodka a legjobb a világon. A Herefordshire grófságban készülő Chase vodkát egy San Franciscóban tartott versenyen egyhangúan választotta meg 249 közül a legjobbnak az italokat vakon kóstoló bíráló bizottság 30 tagja. A versenyben számos orosz és lengyel vodkafajta is indult. A Chase egy kicsi üzemben, csekély mennyiségben készül burgonyából. Az utóbbi is a farmon nő, ott gyűjtik be, és nyomban feldolgozzák. A Chase vodkát 2008-ban párolták első ízben. Az ötletgazda William Chase burgonyafarmer, aki unalmában kezdett vodkát készíteni. Forrás: https://napidoktor.hu/index