Márványsajtos lazac 2012-01-13 Diéta Megosztás: Tweet A márványsajt egy francia eredetű, kékpenésszel érő, rokfort tipusú sajt., Ízével, aromájával az ínyencek kedvencei közé tartozik. 3 db kb. 15 dekás lazacfilé 155 dkg márványsajt 8dkg lágy vaj 1 tk felaprított kakukkfűlevél 1 tk felaprított rozmaringlevél 4 ek zsemlemorzsa Elkészítés 4 fő részére A sajtot tálba téve villával kissé összetörjük. Beledolgozzuk a vajat, a zöldfűszereketvégül, végül a zsemlemorzsát. Fóliára tesszük,és hengert formálunk a puha masszából. 45 percre mélyhűtőbe dugjuk, hogy megkeményedjen és szeletelni lehessen. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül állás). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé. A hengerből kb. fél centis szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét. Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a sajtos bunda is kap már egy kis színt. Saláta illik mellé. További NoSalty.hu receptek Narancsos sütőtökkrémleves >> Mézes mák>> További receptek >> Forrás: