Morzsás gomba

A zsemlemorzsás kakukkfüves masszával töltött gombafejek nem csak egészségesek, de mutatósak is.

10 nagy csiperkegomba

15 dkg puha vaj

10 dkg házi zsemlemorzsa

4 fokhagymagerezd

1 ek friss kakukkfűlevél

1 tanyasi tojás

frissen őrölt fekete bors

toltott_gomba480

Elkészítés öt személyre

A megtisztított gombák kalapját lemezes felükkel felfelé fordítva tepsire helyezzük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Ebből 10 dkg-ot elosztunk a gombákon.

A maradék fokhagymás vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Tálba téve belekeverjük a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk. Végül a tojást is hozzákeverjük.

A morzsás tölteléket a gombákra halmozzuk. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Meleg előételként tálaljuk, fejenként két gombát.

 

További NoSalty.hu receptek

orosz_borscs
makoskolesreggeli uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www37

Orosz borscs >>

Mákos köles reggeli>>

További receptek >>

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.