Zöld esküvőt!

Az igazán nagy környezetbarátok a zöld esküvőt sem hagyhatják ki – node jegygyűrűt fából? Igen, már erre is van lehetőség.

Manapság nagy szükség lenne arra, hogy igyekezzen mindenki környezetbarát módon élni – amit csak lehet, újrahasznosítani, nem pazarolni, nem kérni újabb műanyagzacskót a pénztárnál. Szerencsére a természetvédelem hívei lassan már minden területen kínálnak olyan tárgyakat, melyeket helyettesíthetünk a környezetrombolóbbakkal. Akár már öko-esküvőt is szervezhetünk!

Az ötlet elég képtelennek hangzik, de nem az. Persze elkezdhetünk azon gondolkodni, miféle lehet az a zöld esküvő – pedig ma már kaphatóak hozzá kellékek is, nem is kevés. Elsőnként például megemlíthetjük az ökogyűrűt!

A természetvédelem jegyében készült karikagyűrű tartalmaz ezüstöt, aranyat, de egy része fából van. Ahogyan a megrendelő kéri, úgy alkotják meg. Még jól is mutat, sőt, kifejezetten divatos. Szintén a „zöld gyűrűk” közé tartoznak azok a karikák, melyeket újrahasznosított fémből és újra feldolgozott kövekből készítenek.

karikagyuru1

A meghívók és a különféle esküvői tárgyak, díszek beszerzésénél is lehetünk környezetbarátok. Egyszerű a sima papír alapú meghívókártyákat ökopapírra cserélni, máris sokat tettünk a környezetért.

Léteznek száz százalékig, részben újrahasznosított papírból készült darabok, de teljesen famentes papírok is, melyekre a szép invitáló sorok rákerülhetnek. Saját kezűleg is készíthetjük őket, a lehetőségek tárháza ilyenkor főleg kimeríthetetlen.

Valamennyi „hirdetményt” kiküldhetjük ilyen, környezetbarát papíron: az eljegyzésről szóló értesítőt, a köszönőkártyákat, az ültetőkártyákat, a programfüzetet, a menükártyákat. Napjainkban egyébként sok menyasszony és vőlegény intézi a meghívásokat is elektronikus úton – akár saját esküvői oldalt is létrehozhatnak, ahol a vendégeket informálják az eseményekről és a tudnivalókról.

Talán személytelenebbnek tűnik, de mindenképp jó ötlet a természetvédelemért! A ceremónia után az érdeklődők az esküvői videót és a képeket is letölthetik az erre a célra létrehozott weboldalról.

Öko-ajándékok és tálalók

Az esküvőre szükségünk lesz virágcsokorra, virágdíszítésekre és apró ajándékokra is, melyeket emlékként a vendégek hazavihetnek.

Vajon ezek is lehetnek környezetbarátok? A válasz igen: keressünk olyan virágárust, aki maga termeszti és frissen árulja a virágokat, válasszunk szezonális virágokat, melyeknek éppen ekkor van a nyílási idejük.

eskuvo

Készüljön az asztaldísz is környezetbarát anyagokból.

Olyan, évelő növények is kerülhetnek bele, melyeket később akár el is ültethetnek a vendégek – ideális ajándéknak is, hiszen ezek később is emlékezhetik őket az ifjú párra. A természetvédelem jegyében az asztalra felszolgálás céljából kerülő edények, tartók is készülhetnek újrahasznosított üvegből – akárcsak a poharak -, de jó ötlet például a bambusztál is. A környezetbarát ajándékok szerencsére a boltokban is szaporodnak.

Természetbarátok apró növénykéket, virághagymákat ajándékozhatnak szeretteiknek és barátaiknak, lehet az később nagyra növő facsemete is, melyet az esküvőt megelőzően otthon nevelgetünk. Ugyancsak kedves ajándékok a csokoládéból készült apróságok, díszdobozos csokik, de ha valakinek van művészi érzéke, akár saját készítésű kis akvarelleket is készíthet a vendégeknek.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.