Hogyan erősítsük immunrendszerünket? (x)

Testünket folytonosan baktériumok és vírusok ostromolják, ezért egész életünkben állandó harcot kell vívnunk, hogy megvédjük magunkat a támadó mikrobák ellen.

Az immunitás az a rendszer, ami antitesteket termel a vérben. Ezek reagálnak a különböző anyagokra, hogy elpusztítsák a baktériumokat és a ?rossz sejteket?. Az immunitás az a reakció, amely az antigén által felismeri a saját és az ellenséges anyagokat, és antitesteket termel, hogy felvegye a harcot az ellenséges mikrobák ellen. Minden nap vannak olyan sejtek a testünkben, melyek rákosak lesznek, de az immunrendszernek köszönhetően képesek vagyunk elpusztítani ezeket a sejteket és egészségesen tudunk élni.

Ezért az immunitás gyengülése számos betegséget okoz, mint például gyakori fertőzéseket, krónikus fáradságot, gyulladásokat, illetve stimulálja az olyan elfajuló folyamatokat, mint a rák vagy az öregedés, és így ezek gyógyítási folyamata is elnyúlik.

846

Az immunitás testünk védőserege

Az immunitás a sejtek egységes rendszere, ami megkeresi és elpusztítja az ellenséges betolakodókat, mint a baktériumok, vírusok, paraziták, számos egyéb mikrobák és a rákos sejtek. Az immunrendszert sok szerv vezérli, a lép, a velő, a mellékvese, a mandulák, a nyirokmirigyek.

A citokinek olyan immunanyagok a szervezetben, amelyek az immunrendszer kommunikációját szabályozzák. A gerinc körüli idegrendszerre nehezedő nyomás hatással van a szimpatikus idegrendszerre és a paraszimpatikus idegekre, ami az immunitás számára jelentős gyengítő faktor.

Az egészséges immunrendszer egy olyan állapotot jelent, ahol minden sejt, sejtszövet és szerv rendelkezik minden szükséges összetevővel és így megfelelően működik. Ilyen állapotban testünk képes leküzdeni a betolakodókat

Az immunrendszer gyengülésének oka a modern embereknél

– túlzott stressz

– az instant ételekből álló étrend miatt kialakult elsavasodás

– a túlzásba vitt antibiotikum alkalmazása miatt a baktériumok egyre ellenállóbbá válnak

– szennyezett savas talajról begyűjtött, tápanyagban szegény zöldségek

– erősen szennyezett környezet (levegő, víz, talaj szennyezettség)

2272

Az immunitás erősítése

Világszerte emberek millióinak már nagyon sokat segített a ceragem-terápia az immunrendszer erősítésében. Ennek lényege, hogy infravörös hővel regeneráljuk a sejteket, javítjuk a vérkeringést, kivisszük a méreganyagokat a szervezetből. A gerinc korrigálásával pedig segítjük a belső szervek ?amelyek az idegszálak révén kapcsolódnak a gerinchez – működésének helyreállását.

Emellett forradalmasítanunk kell életmódunkat és helyesen kell táplálkozni, hiszen testünk előre be van állítva arra, hogy mit kellene ennünk és a táplálékból hogyan használja fel az energiát. Ha nem e szerint az elv szerint étkezünk, akkor a test mind formájában, mind szerkezetében megváltozik és megbetegszik. Szintén nagyon fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében megfelelő mennyiségű testmozgást végezzünk, kerüljük a stresszt és pozitív, sugárzó életszemléletünk legyen, igyunk sok vizet.

további információ..

Forrás: