Gyógyítás földdel, praktikus iszappakolás

Őseink még az iszapért is háborút vívtak, persze nem véletlenül. A Holt-tengeri iszapba mártózás nagyon egészséges, és ez csak egy, a földdel való gyógyítás praktikái közül.

Akárcsak a tűzzel gyógyítás, a földdel történő kúrálás is ősi módszernek számít, amelyet a világ minden táján alkalmaztak. Manapság élvezeti szempontból használjuk a földet, a különféle pakolások azonban igen jótékony hatást gyakorolnak ránk.

Kleopátra saját bőrén akarta tapasztalni a legenda igazságát, miszerint a Holt-tengeri iszap széppé varázsol.

A mondák szerint emiatt is hódíttatta meg ezt a területet. A mai embernek már számos termék áll rendelkezésére, amellyel hasonló hatást érhet el.

A spa és wellness központokban bátran kipróbálhatjuk a különféle iszappakolásokat, de nem is kell ahhoz messzire mennünk, hogy érezzük a földből készült szerek jótékony hatásait: elegendő beszereznünk például, egy iszap-szappant.

Az iszap-szappan és társai

Szakemberek szerint, az iszapból készült tisztálkodószer a mindennapi használat során puhává és rugalmassá teszi a bőrünket. Érdemes nem csak zuhanyzáshoz vagy fürdéshez, hanem kéz- és arcmosáshoz is használni.

Kímélő, és nem sérti meg a bőr savas védőrétegét, ellenben eltávolítja az elhalt hámrétegeket. Sok szappannal ellentétben nem szárít, mivel számos ásvány található meg benne. Az sem elhanyagolható tényező, hogy kiváló gyulladáscsökkentő.

Iszappakolás és fürdő

Nem csupán azért érdemes kipróbálni, mert a legendák szerint szépít; az iszappakolás ugyanis igen jól enyhíti a reuma, és az ízületi fájdalmak okozta panaszokat, ezért sportsérülésekre különösen ajánlott. Izomlazító hatású. Bármilyen furcsa, a lelki gondokra is jó hatással van, mivel segít könnyebben kezelni azokat.

Csínján bánjanak azonban az iszappakolással, akiknek száraz a bőrük! Számukra érdemes inkább olyan pakolást választani, amelyeket vízmegtartó anyagokkal vegyítenek! Az iszap ozmózis hatású: ez azt jelenti, hogy elvonja környezete zsír- és nedvesség tartalmát. Ennek köszönhetően könnyen eltávolítható az ízületekben felgyülemlett felesleges nedvesség.

A bőr betegségeire is kiválóan alkalmazható az iszapfürdő. A pikkelysömörtől szenvedők ezt sófürdő-kúrával is kiegészíthetik, hogy a hatás erőteljesebb legyen. Narancsbőr ellen is hasznos!

Energia a földből

A természeti mágia szerint, ha az ember beteg, előnyére válhat, ha  olyan, sértetlen, friss termőföldet keres, melyet nem zavart meg semmi: nincsenek rajta építőanyagok vagy törmelékek, növények, levelek. Üljön, vagy feküdjön le a földre, és képzelje el, ahogyan az magába szívja a betegséget, a sérülést, a problémát!

Ha mindezt lelki szemeink előtt látjuk, hamarosan érezhetjük, amint a fájdalom és a gyötrelem, a gondok fizikai és érzelmi tükröződései elhagyják a testet, s a föld magába fogadja őket. Ezáltal teremti meg az ember maga, és a föld között a tökéletes egyensúlyt, s a test megtelik energiával.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.