Okostelefon ország vagyunk

A magyar felnőttek 29 százalékának volt okostelefonja tavaly év végén, a készülékek használata átlag feletti a férfiak, a fiatalok, a magasabb iskolai végzettségűek, illetve a fővárosban és a megyeszékhelyeken élők körében.

Az adatok ma az eNET és a Telekom felméréséből derültek ki, amelynek összefoglalóját pénteken juttatták el az MTI-hez.

Magyarországon tavaly év végén 6,8 millió hagyományos mobiltelefon és 2,4 millió okostelefon volt használatban a Jelentés az internetgazdaságról című felmérés szerint.

Az okostelefont használók több mint 60 százaléka szokott internetezni a telefonján, vagyis tulajdonosok mintegy harmada egyelőre nem él készüléke egyik legfontosabb képességével. Ugyanakkor az iskolázott, fővárosi, fiatal férfiak mintegy 70 százaléka mobilnetezik.

szamitogep2

Emailt a felhasználók 53 százaléka olvas az okostelefonján. A legaktívabbak a budapestiek, 72 százalékuk levelezik a készüléken.

A közösségi oldalak látogatása majdnem olyan népszerű, mint az emailezés, ezeket az okostelefon-felhasználók 45 százaléka keresi fel rendszeresen a telefonján. A községekben, falvakban élők közül többen látogatják készülékükön a közösségi oldalakat, mint ahányan emailt használnak.

Olyan mobiltelefonok már régóta léteznek, amelyekbe két SIM-kártyát is bele lehet tenni. A MultiSIM szolgáltatás ezzel szemben arra épít, hogy egy előfizetéssel lehessen több mobil eszközt, például okostelefont és tabletet kiszolgálni. A mobilinternet-előfizetések adataiból ugyanis látszik, hogy a felhasználók csaknem 40 százaléka a jelenlegi előfizetését többféle eszközön is használja.

A felmérést az eNET februárban készítette, a 15 évesnél idősebb, mobiltelefont használó lakosság körében 1000 fős reprezentatív mintán. Az eredmények a saját tulajdonú eszközökre és előfizetésekre vonatkoznak, a céges eszközöket és előfizetéseket nem tartalmazzák.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.