Csúfít és öregít a számítógép!

A bőr állapota sokak szerint genetika kérdése, pedig mi is nagyban felelősek vagyunk azért, hogy mennyire üde, sima és bársonyos.

Sok egyéb mellett lényeges például a bőrt éltető táplálkozás, az egészséges emésztés, a tökéletes felszívódás, a levegő tisztasága, páratartalma, pozitív és negatív elektrontöltésének aránya, a napfürdőzés egészségőrző módja, valamint az aktív pihenés és a pihentető alvás. Talán csak mindezek után következik a bőr (típusának megfelelő) tisztán tartása és ápolása.

video_doki_kep1

Az egészséges bőr enyhén savas, faggyú és verejték keveréke, a savköpeny védi az ártó mikroorganizmusok ellen. Az elhalt keratinsejtek alkotta felhám folyamatosan hámlik, így 7-10 hetente a teljes bőrfelület megújul. A bőr mélyebb rétegeiből származó, fölfelé nyomuló új sejtek kerülnek a felszínre. A hámlási folyamat lelassul, s egyidejűleg az új sejtek keletkezése lecsökken a kor előrehaladtával, betegségek idején. A bőr veszít rugalmasságából, víz- és zsírtartalmából, és hajlamossá válik a sérülésekre, a megbetegedésekre.

Tudtad?

A bőrsejtek osztódási aránya éjjel 11 és 1 óra között a legnagyobb. Ha ilyenkor alkoholt fogyasztva, kávézgatva és dohányozva, füstös helyen töltöd az időt, már másnap láthatod a tükörben az „eredményt”, és ha rendszeresen így teszel, korai bőröregedésre is számíthatsz.

Az ártalmas tényezők közé tartozik még a kipufogógázzal telített, valamint a központi fűtés miatti száraz levegő, a (hibás) légkondicionáló berendezés, de a tévé és a számítógép képernyőjéből származó pozitív töltésű ionok is károsak. Mindezeknek a hatása valamelyest ellensúlyozható ionizálókészülékkel, gyakori szellőztetéssel, párásítóberendezéssel.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: