Csodakrém ráncok ellen?

Hamarosan piacra kerül a ránctalanító krémek új generációja, amely úgy működik, hogy magát az emberi bőrsejtet készteti megújulásra.

A ráncok eltüntetésére és a bőrkárosodások regenerálására kifejlesztett terméket glükobiológiában járatos szakemberek tervezték, amely tudomány a természetesen előforduló cukrot használja fel egészségjavítás céljából. A L’Oreal abban bízik, hogy az új technológia révén tovább tudnak terjeszkedni az amúgy sem kicsi kozmetikai piacukkal.

A mesterséges vegyületeket a szakemberek oly módon fejlesztették ki, hogy azok lényegében leutánozzák azokat a természetes vegyületeket, amelyek a bőr simaságáért és megújulásra való képességéért felelősek, ám a kor előre haladtával egyre kevésbé aktívak. Az új csodakrémnek éppen az lesz a dolga, hogy mesterséges ingerek révén rávegye a bőrt arra, hogy tovább maradjon fiatal.

k25kc2mh2

Bruno Bernard, a L’Oreal kutatási igazgatója arról számolt be, hogy míg korábbi termékeik a bőr felületén fejtették ki hatásukat, addig az új termék a bőr mélyebb rétegeiben dolgozik. Korábban a glükobiológiában alkalmazott hasonló módszerekkel már számos eredményt értek el a szakemberek az influenzavírus ellen, és várhatóan a rák elleni küzdelemben is nagy hasznát tudják majd venni mindennek. Peter Seeberger, a berlini Max Planck Intézet igazgatója szintén részt vett a kutatásban, és megerősítette, hogy a módszer igen kedvező biokémiai változásokat mutatott mind laboratóriumi körülmények között, mind az emberi kísérletek során.

Richard Gallo, a San Diego-i Kalirfornia Egyetem bőrgyógyász professzora azért némi óvatosságra int mindenkit, aki máris örök fiatalságot vizionálna a maga számára, mivel véleménye szerint nem tisztázott, hogy vajon a termékben található molekulák valóban bejutnak-e a bőrbe, és végső soron hogyan is fejtik ki jótékony hatásukat. Noha ő maga is igen imponálónak tartja az eddigi eredményeket, nem biztos benne, nemcsak egy újabb hírverésről van-e szó, ami utólag majd hamisnak bizonyul.

Forrás: