Fiatalodjunk!

Idén a Florida állambeli Orlando adott otthont a 19. alkalommal megrendezett Öregedés Elleni Világkonferenciának.

Sejtfiatalítás telomeráz aktiváció segítségével

Minden emberi sejt tartalmaz kromoszómákat, ezek tárolják a DNS-t. Minden egyes kromoszóma végén 92 telomer található, melyek a DNS minőségének megőrzéséért és fenntartásáért felelősek. Minden sejtosztódás és sejtszaporás alkalmával ezek a telomerek rövidebbé válnak, míg végül olyan rövidek lesznek, hogy a sejt elpusztul. A sejtek elpusztulásával a szervek már egyre kevésbé képesek ellátni funkcióikat, aminek következtében felgyorsul az öregedés folyamata.

Ennek az öregedési folyamatnak a sebessége egyaránt függ az életmódtól és a génektől, állítják a Kaliforniai Egyetem kutatói, ugyanis a rövidebb telomerekkel rendelkező emberek esetében háromszor nagyobb a kockázata a halálos kimenetelű szívbetegségeknek, mint a hosszú telomerekkel rendelkező páciensek esetében.

A telomeráz nevű enzim segítségével azonban meg lehet óvni a telomereket, és azon keresztül a sejteket is a pusztulástól.   

mr4xtztc11

Alfa-Stim SCS

A koponya elektroterápiás stimuláció (CES) során enyhe elektromos impulzussal stimulálják az agyban található idegsejteket, a neuronokat, amelynek hatására neurotranszmitterek képződnek. Az alacsonyszintű elektromos löket képes normalizálni a sejtek működését, és kiegyenlíteni az agyban lévő vegyi anyagok termelődését, aminek következtében a páciens mentális állapota javulásnak indul.

Az Alfa-Stim SCS (stressz kontroll rendszer) használata során elektródákat helyeznek a páciens fülére, homlokára és csuklójára. Néhány napos kezelést követően csökkennek a depresszió, a stressz és a szorongás tünetei, valamint javul az emésztés és a koncentrációképesség.

p8y8fx9n1

Proloterápia

A proloterápia a sebészi beavatkozást nem igénylő ínszalagkezelés egyik formája, melynek segítségével krónikus ízületi és hátfájdalmakat lehet kezelni. A proloterápia során vízben oldott dextrózt injektálnak sérült ínszalagba, melynek következtében enyhe gyulladás jelentkezik, és ez megnöveli a vérellátást és stimulálja a szövetek regenerálódását. A kezelés során a dextróz mellet vérlemezkékben gazdag plazmákat (PRP) injektálnak a páciens sérült szervébe.

Nitrogén-monoxid ellátás

A nitrogén-monoxid számos testi funkcióért felelős anyag, de legfontosabb feladata a megfelelő vérkeringés fenntartása. Az öregedés során a gyenge vérkeringés miatt érzéketlenné válhatnak a végtagok, csökkenhetnek az agyi funkciók, megnőhet a stroke és az impotencia kockázata. A kezelés során olyan kiegészítő enzimeket adagolnak a páciens szervezetébe, amelyek képesek az aminosavakat nitrogén-monoxiddá alakítani.

Forrás: