Pamela Anderson fél a tükörképétől!

Pamela Anderson egy igazán sajátos betegséggel küzd. Nem mer tükörbe nézni!

Pamela rengeteg plasztikai műtéten esett át, így azt hihetnénk, valamilyen félresikerült műtét miatt nem képes elviselni tükörképét. Azonban nem erről van szó, ugyanis a sok allűrjéről ismert sztár fóbiával küzd. Nála az egyik legnehezebben kikerülhető fóbia az eizoptrofóba jelentkezett.

Ez a betegség általában gyermekkorban alakul ki valamilyen trauma hatására. A betegség jellemzője, hogy a szenvedő alanyok csak pár pillanatig képesek tükörbe nézni, mert azt gondolják valaki, figyeli őket, vagy valami rémisztő dolgot pillantanak meg. Súlyosabb tünet lehet, ha a beteg egy komplett világot képzel el a tükörben, amiből akár egy szellem is ki mászhat. A tükörbe nézést azonnal súlyosnak mondható pánik betegség követi, rettegni kezd a lakásában, biztonságos helyre menekül.

pamelaanderson_480

Pamela Andersonra 1989-ben figyelhettünk fel amikor az amerikai magazin, a Playboy címlapjára került, majd egy évvel később playmate lett. Rekordot állított fel, ugyanis a férfimagazin borítóján ő szerepelt a legtöbbször: pontosan 14 alkalommal, még sem volt megelégedve külsőjével. Megjelenését mellműtéttel és kollagén injekcióval próbálta vonzóbbá tenni, sőt a haját is kiszőkítette. Befutott sztár C.J. Parker szerepében lett a Baywatch című híres sorozatban.

Nem tudni Pamela esetében mi váltotta ki a fóbiát. Talán a sok szépészeti beavatkozás váltotta ki ezt belőle, a folyamatos elégedetlenség önmagával, vagy talán a fóbia váltotta ki az önbizalomhiányt s ennek következménye a számos plasztikai műtét.

Különböző orvosok és kutatók a tetoválással hozták kapcsolatba ezt a fajta betegséget, ugyanis legtöbbször tetovált egykori sztárok esetében jelentkezett.

Forrás: